nieuws

Mondriaan Fonds

12 oktober 2018

Minister Van Engelshoven reikt Prix de Rome Architectuur 2018 uit

 
 
Op 18 oktober wordt de Prix de Rome Architectuur 2018 door minister Van Engelshoven uitgereikt in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Tegelijkertijd vindt de opening plaats van de tentoonstelling met het werk van de vier genomineerden: Alessandra Covini / Studio Ossidiana, Bram van Kaathoven, Katarzyna Nowak en het duo Rademacher de Vries. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 40.000 euro en een werkperiode van drie maanden bij de American Academy in Rome.
Lees meer...

Hester Alberdingk Thijm nieuw lid raad van toezicht

 
 
Hester Alberdingk Thijm wordt per 1 november benoemd als lid van de raad van toezicht. Zij is directeur van de AkzoNobel Art Foundation en was daarvoor werkzaam bij Museum Boijmans Van Beuningen. Zij bekleedde verschillende advies- en bestuursfuncties, was voorzitter van adviescommissies van het Mondriaan Fonds en maakte deel uit van de jury voor de Nederlandse inzending op de Biënnale van Venetië in 2013 en 2015. 'Hester Alberdingk Thijm is met haar rijke ervaring binnen de (inter)nationale beeldende kunstwereld en haar kennis van zowel de makers- als de instellingenkant, een aanwinst voor het Mondriaan Fonds', aldus Birgit Donker.
Lees meer...

Davida de Hond is Museumtalent 2018

 
 
Davida de Hond, programmamaker bij het CODA Museum in Apeldoorn, is uitgeroepen tot het Museumtalent van 2018. De prijs is vorige week op het Museumcongres in Den Haag uitgereikt door Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het ministerie van OCW. Onderdeel van de prijs is een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject ter waarde van vijfduizend euro, aangeboden door het Mondriaan Fonds.
Lees meer…

Investeringen op een gouden moment

 
 
'Een onmisbare impuls voor überhaupt het lef om, BAF!, een oppervlak van drie etages van elk vijftien meter breed op de ambassade in Jakarta te lijf te gaan, was de projectbijdrage. Want je kunt zo’n ontwikkeling van techniek onmogelijk waarmaken zonder proefnemingen.' Hadassah Emmerich vertelt in een interview over de sensualiteit van de schilderkunst en 'de spin-off van publieke investeringen op een gouden moment'.
Lees meer...

Bemiddelaar of lobbyist?

 
 
'Ik ben toch ook een beetje lobbyist, dat kunnen wij Noorderlingen nog steeds wel gebruiken. Vrolijk door naar de tweede ronde!' Andrea Möller schreef een gastblog over haar rol als regiomakelaar in de drie Noordelijke provincies. Zij blijft samen met Rebecca Nelemans (regio Zuid) en het duo Marlies Leupen/Erna aan de Stegge (regio Oost/Midden) tot de zomer van 2019 regionaal aanspreekpunt voor potentiële aanvragers en nieuwe relaties voor het fonds.
Lees meer...

Centraal Museum verwerft schilderij Lambert De Hondt II

 
 
Het Centraal Museum heeft met bijdragen van het Mondriaan Fonds en het K.F. Hein Fonds 'De overgave van de stad Utrecht op 30 juni 1672' verworven, geschilderd door Lambert De Hondt II. De komende maanden is het werk te zien in de collectie-opstelling van het museum. Artistiek directeur Bart Rutten: 'Op het schilderij staat het moment afgebeeld, waarop het stadsbestuur in rampjaar 1672 de sleutels van de stad overdraagt aan de Franse koning Lodewijk XIV. Tot nu toe bezat het Centraal Museum geen enkel stuk dat naar dit dramatische, maar ook cruciale moment in de Utrechtse geschiedenis verwijst.' Het schilderij is daarmee een aanvulling voor de collectie van het museum en de Collectie Nederland.
Lees meer...

Inloopspreekuur 5 november

 
 
Het eerstkomende inloopspreekuur van het Mondriaan Fonds is op maandag 5 november van 14.00 tot 16.00 uur, aan de Brouwersgracht 276 in Amsterdam. Medewerkers staan klaar om de mogelijkheden bij het fonds toe te lichten en te adviseren over welke bijdrage het beste past bij jouw plannen.
Lees meer…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl