nieuws

Mondriaan Fonds

13 september 2018

Ervaringen uit Zuid-Afrika en Zimbabwe

 
 
De oriëntatiereis 2018 is in volle gang. Een groep kunstenaars en bemiddelaars bezoekt tot en met 16 september Zuid-Afrika (Johannesburg & Kaapstad) en Zimbabwe (Harare & Bulawayo). Hun ervaringen zijn van dag tot dag te volgen via een blog. Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis naar buitenlandse regio’s die interessante ontdekkingskansen bieden, in samenwerking met Kunstenpunt, de Danish Arts Agency en Pro Helvetia. De Nederlandse deelnemers zijn: Anke Bangma (directeur TENT), Frédérique Bergholtz (directeur If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution), Patricia Kaersenhout (kunstenaar), Florian Weigl (curator V2_, Lab for the Unstable Media), Farren van Wyk (kunstenaar) en Annet Zondervan (directeur CBK Zuidoost).
Lees meer...

Bijeenkomst 10 Jaar De Verbeelding

 
 
Tijdens het Nederlands Film Festival organiseren het Mondriaan Fonds en het Nederlands Filmfonds op zaterdag 29 september een feestelijke bijeenkomst om stil te staan bij 10 Jaar De Verbeelding. De Verbeelding biedt kunstenaars de mogelijkheid samen met filmproducenten een artistieke film van speelfilmlengte te realiseren. Dick Tuinder gaat in gesprek met Doreen Boonekamp (Filmfonds) en Birgit Donker (Mondriaan Fonds) en kunstenaars Janis Rafa en Alberto de Michele vertellen over hun Verbeelding-films. Ook wordt een online platform (www.deverbeelding.site) gelanceerd waarop een maand lang alle films te zien zijn, die tot nu toe in het kader van De Verbeelding tot stand zijn gekomen.
Lees meer…

Inloopspreekuur: maandag 1 oktober

 
 
Om (potentiële) aanvragers op weg te helpen in het aanbod van bijdragemogelijkheden organiseert het Mondriaan Fonds iedere maand een inloopspreekuur. Het eerstkomende vindt plaats op maandag 1 oktober, tussen 14.00 en 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen binnenlopen om informatie in te winnen en vragen te stellen. Het is ook mogelijk op afspraak een concreet plan te bespreken met een van de fondsmedewerkers.
Lees meer…

Bijdragen voor archeologische projecten

 
 
Het Mondriaan Fonds heeft extra budget voor grootschalige publieksactiviteiten voor archeologie. Het gaat om het presenteren van archeologie met een bovenregionale uitstraling en een groot publieksbereik. Het daartoe restaureren van archeologische objecten behoort tot de mogelijkheden. De focus ligt op de Nederlandse archeologie. Het gaat om een bedrag van 500.000 euro in 2018 en 750.000 euro per jaar in 2019 tot en met 2021.
Lees meer…

Mondriaan Fonds toont talent op Art Rotterdam

 
 
Van 7 tot en met 10 februari 2019 zal het Mondriaan Fonds voor de zevende keer de tentoonstelling Prospects & Concepts organiseren tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van de 67 beeldend kunstenaars die in 2017 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière. Het Mondriaan Fonds heeft voor deze editie Macha Roesink uitgenodigd de tentoonstelling samen te stellen.
Lees meer...

Aankomende deadlines

 
 
Op dit moment lopen de aanvraagrondes voor de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen (deadline 17 september), Bijdrage Publicaties (deadline 17 september), Bijdrage Samenwerking Musea (deadline 1 oktober) en de Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen (deadline 22 oktober).
Bekijk de kalender...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl