nieuws

Mondriaan Fonds

14 mei 2020

Nieuw: Bijdrage Programma’s Kunstpodia

 
 
De nieuwe Bijdrage Programma’s Kunstpodia gaat van start en staat online. Voor wie? Kunstinitiatieven, kunstcollectieven en beeldende kunstinstellingen met een programma van één tot vier jaar kunnen aanvragen. Bezoek de online bijeenkomst waarin we de regeling toelichten op 18 mei van 13.30 tot 14.30 uur. Graag vooraf even aanmelden.
Bekijk de nieuwe regeling en meld je aan…

Ruim 4 miljoen euro extra voor kunstenaars, bemiddelaars, galeries, kleine musea en kunstinitiatieven

 
 
De zes rijkscultuurfondsen hebben een bedrag van ruim 15 miljoen euro vrij kunnen maken dat dit jaar extra wordt ingezet voor makers en kleine instellingen in de kunst. Ruim 4 miljoen euro is beschikbaar via het Mondriaan Fonds. ‘Het biedt ruim 120 kunstenaars en bemiddelaars, een aantal galeries, kunstinitiatieven en kleine musea hopelijk genoeg steun om het de komende tijd beter vol te houden,’ schrijft directeur Eelco van der Lingen.
Lees zijn hele brief…

Projectinvestering Kunstenaar en Bemiddelaar – ook in tijden van Corona

 
 
Er is 1,6 miljoen euro vrijgemaakt voor uitbreiding van projectsubsidies aan kunstenaars en bemiddelaars. Deze investeringen zijn nu tijdelijk ook bestemd voor kunstenaars en bemiddelaars van wie projecten, opdrachten, tentoonstellingen en/of verkopen door de coronacrisis zijn weggevallen of uitgesteld. Het gaat om een vastgestelde bijdrage voor één tot zes maanden. Aanvragen?
Lees meer over deze mogelijkheid…

Mondriaan Fonds draagt bij aan jong talent: ook nu!

 
 
Zestien startende beeldend kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Jong Talent. Deze bijdrage is bedoeld voor kunstenaars met een professionele praktijk tot maximaal vier jaar, en kan op elk moment van het jaar – ook nu! – worden aangevraagd.
Lees welke kunstenaars een werkbijdrage hebben ontvangen…

Tips voor anderhalve meter in wereld van kunst en erfgoed

 
 
Hoe ziet de anderhalve-meter-maatschappij eruit in musea, op kunstbeurzen en bij erfgoedinstellingen? In drie handboeken met illustraties geeft ontwerpbureau Tom Postma Design (TPD) praktische tips en ruimtelijke oplossingen. De boeken voor musea en erfgoedinstellingen en voor kunstbeurzen zijn al gratis te downloaden. Volgende week wordt dit aangevuld met een handboek voor galeries. De handboeken zijn een aanvulling op protocollen opgesteld door Museumvereniging en Erfgoed Platform van Kunsten 92.
Lees hier verder...

Team Mondriaan Fonds versterken? Hoofd IT en administratief medewerker gezocht

 
 
Bij het Mondriaan Fonds zet een betrokken team zich in voor de toepassing van publieke investeringen in kunst en erfgoed. Wij zoeken twee nieuwe collega’s: een hoofd IT en een administratief medewerker. Zelf geïnteresseerd of ken je iemand die hier geknipt voor is?
Bekijk de vacatures...

Stel je vragen per mail

 
 
Ons maandelijkse inloopspreekuur vindt voorlopig per mail plaats. Kijk op de site wie contactpersoon is van de beoogde regeling of stuur je vraag naar communicatie@mondriaanfonds.nl. Dan zorgen wij dat je antwoord krijgt.
De contactpersonen per regeling vind je hier…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl