nieuws

Mondriaan Fonds

16 augustus 2017

Op locatie in Amsterdam Zuidoost

 
 
Na Heerlen, Groningen en Enschede vertrekt het Mondriaan Fonds voor de vierde editie van zijn Open Huis op locatie naar Amsterdam Zuidoost. In het Bijlmer Parktheater vindt een programma plaats met onder meer speeddatesessies, een presentatie en een talkshow. Charl Landvreugd (kunstenaar en curator van Quaqu-Kwaku), Marlous Willemsen (directeur Imagine IC Amsterdam) en Sarah van Lamsweerde (kunstenaar) gaan in gesprek met Annet Zondervan (directeur CBK Zuidoost Amsterdam) over hun ervaringen bij het aanvragen. Ook is er volop gelegenheid vragen te stellen en in gesprek te gaan met fondsmedewerkers.
Lees meer...

Aankoop Cinema Olanda

 
 
Museum Arnhem en het Centraal Museum verwerven gezamenlijk het werk 'Cinema Olanda' van Wendelien van Oldenborgh. Van Oldenborgh maakte de film in opdracht van het Mondriaan Fonds voor haar presentatie op de Biënnale van Venetië, die zij in samenwerking met Lucy Cotter realiseerde. ‘Het is geweldig dat dit werk via een samenwerking tussen Museum Arnhem en Centraal Museum wordt opgenomen in de Collectie Nederland. Daarmee wordt het publiek bezit en zal het werk toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen.’ Het werk is in het najaar van 2017 te zien in Museum Arnhem. In Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam zijn nog tot en met 20 augustus verschillende filminstallaties van Van Oldenborgh te zien in de presentatie 'Cinema Olanda: Platform'.
Lees meer...

Heerlijk helder honorarium

 
 
Birgit Donker publiceerde zojuist haar nieuwste blog 'Heerlijk helder honorarium' met opheldering over misverstanden rondom het experimenteerreglement kunstenaarshonoraria. Het reglement voorziet in compensatie van instellingen die de begin dit jaar ingevoerde richtlijn voor kunstenaarshonoraria toepassen. 'Op deze manier wil het fonds stimuleren dat de o zo noodzakelijke kunstenaarshonoraria daadwerkelijk toegekend worden.'
Lees meer...

Werk- en ontmoetingsplek Breaking Habits

 
 
De hal van het Mondriaan Fonds is getransformeerd tot een filosofisch wereldbeeld: een installatie waarin je ondersteund kunt hangen, staan, leunen, liggen – alles behalve zitten. 'Breaking Habits' is de titel van het kunstwerk dat in opdracht is ontworpen door RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances). Mensen van buiten het fonds die even een plek nodig hebben om te werken – alleen of met een of twee anderen – kunnen telefonisch een afspraak maken om de ruimte te reserveren.
Lees meer...

Bijdragen voor jong talent

 
 
Beeldend kunstenaars Florian Braakman, Mischa Doorenweerd, Rabi Koria, Samuel Otte, Aura Rendón Benger, Annemarie Slobbe, Julius Thissen en Judith Westerveld ontvingen onlangs een Werkbijdrage Jong Talent. Deze bijdrage is bedoeld voor beloftevolle kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding en kan worden gebruikt voor alles wat verband houdt met de ontwikkeling van nieuw werk.
Lees meer...

Aanvraagrondes bijdragen meerjarenprogramma’s

 
 
Presentatie-instellingen, musea en andere erfgoedinstellingen kunnen opnieuw aanvragen indienen voor een bijdrage aan hun meerjarenprogramma’s. De deadlines hiervoor zijn op 1 en 15 september.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl