nieuws

Mondriaan Fonds

16 augustus 2018

Het kunstboek als ambassadeur

 
 
'Publicaties spelen een belangrijke rol in de beeldende kunst: voor jongere kunstenaars kunnen ze de doorbraak betekenen; ook bewezen talent doet er zijn voordeel mee en voor fotografen zijn ze vaak ronduit dé manier om hun werk te tonen.' Birgit Donker blogt over de nieuwe Bijdrage Kunstboekenbeurzen voor de presentatie van boeken van levende kunstenaars of over hedendaagse beeldende kunst door Nederlandse uitgevers. 'Wij kijken uit naar alle plannen voor deelname aan beurzen, bekend en wat minder bekend, die de zichtbaarheid van kunst verder vergroten.'
Lees meer...

Aanvraagronde Bijdrage Publicaties

 
 
Naast een bijdrage voor de presentatie van kunst(enaars)boeken op beurzen, biedt het Mondriaan Fonds ook een bijdrage voor de productie van bijzondere publicaties over het werk van levende beeldende kunstenaars uit Nederland. De Bijdrage Publicaties kan tweemaal per jaar worden aangevraagd, de eerstkomende deadline is 17 september. Onlangs werd voor elf publicaties een bijdrage toegekend, waaronder aan Irene Kopelman, Sigrid Calon, Stedelijk Museum Amsterdam en Art Paper Editions.
Lees meer...

Aanvraagronde meerjarenprogramma’s

 
 
Musea en overige erfgoedinstellingen kunnen tot en met 17 september wederom een bijdrage aanvragen voor hun meerjarige programma’s. De bijdrage is bedoeld voor programma’s, van een tot maximaal drie jaar, die op een aansprekende manier vorm en inhoud geven aan relevante ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse beeldende kunst en/of cultureel erfgoed. Zo ontving het Stedelijk Museum Schiedam een bijdrage voor het programma Vaandels & Verhalen. 'Gemeenschapsgeld kwam zo direct de gemeenschap ten goede,' zei directeur Deirdre Carasso hierover in een interview.
Lees meer...

Volgende inloopspreekuur: 3 september

 
 
Om (potentiële) aanvragers op weg te helpen in het aanbod van bijdragemogelijkheden organiseert het Mondriaan Fonds iedere maand een inloopspreekuur. Het eerstkomende vindt plaats op maandag 3 september, tussen 14.00 en 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen binnenlopen om algemene informatie in te winnen. Het is ook mogelijk op afspraak een concreet plan te bespreken met een van de fondsmedewerkers.
Lees meer...

Werkbijdragen voor jong talent

 
 
Achttien startende kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Jong Talent: Sem Langendijk, Vera Mennens, Nadja Voorham, Nazanin Karimi, Vincent Knopper, Hugo Rocci, Carlijn Fransen, Rosa Johanna, Marlies Lageweg, Nina van de Ven, Konstantin Guz, Michelle Son, Maaike Jaspers, Bruno Zhu, Charlotte Koenen, Koes Staassen, Philipp Gufler en Sjoerd Tegelaers. Met deze bijdrage wil het Mondriaan Fonds de artistieke ontwikkeling en het cultureel ondernemerschap van beginnende kunstenaars stimuleren.
Lees meer...

Oproep Prijs voor de Jonge Kunstkritiek

 
 
Jonge kunstcritici kunnen nog tot en met 1 september inzenden voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek, in de categorie Essay en Recensie. Met de prijs trekken verschillende instellingen, waaronder het Mondriaan Fonds, samen op om het belang van Nederlandstalige kunstkritiek onder de aandacht te brengen. Een van de prijzen is een betaalde schrijfopdracht voor de Prix de Rome Beeldende Kunst 2019.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl