nieuws

Mondriaan Fonds

16 november 2017

Een bijdrage voor meerjarige programma’s

 
 
Van de inrichting van een nieuwe dagboekzaal voor de geschriften van Anne Frank tot de ontwikkeling van een programma om notariële akten te transcriberen. Het Anne Frank Huis, Nationaal Archief, Stadsarchief Amsterdam, Amsterdam Museum en Allard Pierson Museum ontvangen een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen voor de realisatie van hun programma’s.
Lees meer...

Volg de deelnemers van de oriëntatiereis

 
 
'We left Cuba with an extremely valuable glimpse into an artistic reality very far from the West European safe haven.' Van Havana naar Miami: de oriëntatiereis 2017 is in volle gang. Volg de ervaringen van deelnemers Roel Arkesteijn, Dina Danish, Remy Jungerman, Xander Karskens, Ilga Minjon en Vincent van Velsen van dag tot dag via hun blogs.
Lees meer...

Structureel extra geld voor presentatie-instellingen

 
 
Minister Van Engelshoven stelt extra geld beschikbaar voor presentatie-instellingen in de periode 2018-2020. ‘Geweldig dat er structureel extra geld komt voor presentatie-instellingen waar de financiële druk zo hoog is en die zo belangrijk zijn voor het veld van beeldende kunst’, zegt Birgit Donker. ‘Met deze extra structurele bijdrage kan het Mondriaan Fonds een sterk, divers en gespreid bestel van instellingen blijven stimuleren.’
Lees meer…

Vincent van Goghs Collse watermolen terug in Brabant

 
 
Het Noordbrabants Museum heeft zijn grootste aankoop ooit gedaan: het schilderij ‘Collse watermolen’ (1884) van Vincent van Gogh. Het Mondriaan Fonds droeg, net als de provincie Noord-Brabant en de Vereniging Rembrandt, bij aan deze aanwinst. ‘Dat het Mondriaan Fonds bij een dergelijke aankoop zowel naar het belang voor de Collectie Nederland kijkt als naar het belang voor de Collectie Brabant, is bovendien een erkenning van het belang van provinciale musea zoals het Noordbrabants Museum’, aldus Charles de Mooij, directeur van het Noordbrabants Museum over de aankoop.
Lees meer...

Aandacht voor de arbeidsmarktpositie van kunstenaars

 
 
Tijdens het cultuurdebat in de Tweede Kamer op 13 november was er veel aandacht voor de arbeidsmarktpositie van kunstenaars. Onder meer het BKNL-rapport over financieringsregelingen voor zelfstandig ondernemers kwam aan de orde. Minister Van Engelshoven heeft toegezegd onderzoek naar de regelingen te zullen doen. GroenLinks en de VVD dienden bovendien een motie in om deze mogelijkheden te verbeteren. Over deze motie wordt volgende week dinsdag gestemd.
Lees meer...

Cinema Olanda bij The Black Archives

 
 
Zondag 26 november is de laatste dag dat ‘Cinema Olanda’ in het Nederlandse paviljoen op de Biënnale van Venetië open is voor publiek. Inmiddels zagen al meer dan 230 duizend bezoekers deze presentatie. Op dezelfde datum vindt vanaf 18:30 uur in het pand van Vereniging Ons Suriname en The Black Archives de Amsterdamse première plaats van de titelfilm. Wendelien van Oldenborgh zal zelf de film inleiden en na afloop wordt een Q&A gehouden met Van Oldenborgh en Mitchell Esajas.
Lees meer...

Kunstuur special over opdrachtgeverschap

 
 
Een draaiend object van Zoro Feigl in de Kolk in Assen, een uitkijkplatform van Lucas Lenglet bij Kunstvereniging Diepenheim, een lichtkunstwerk van Titia Ex op de Ten Katemarkt in Amsterdam en een onderzoeksproject in het ENCI-gebied bij Maastricht. Avrotros Kunstuur zendt op 26 november een special uit over opdrachtgeverschap, waarin vier projecten worden belicht die tot stand kwamen met hulp van een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Bekijk hieronder de vorige opdrachtenspecial van Kunstuur.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl