nieuws

Mondriaan Fonds

17 juli 2018

Birgit Donker blogt over interdisciplinaire aanvragen

 
 
'Eerste hulp bij interdisciplinair aanvragen’ blogt Birgit Donker over voorbeelden waarin kruisbestuiving van kunsten een rol speelt. Én de extra artistieke betekenis die een interdisciplinaire benadering kan opleveren. Met onder meer de performances van Sarah van Lamsweerde en de solopresentatie van Alex van Warmerdam in Eye Filmmuseum. Ook verscheen een interview met Jaap Guldemond en Van Warmerdam over kunsten die elkaar kruisen in deze tentoonstelling.
Lees meer...

Herziene website toont rijkdom aan publieke bestedingen

 
 
De website van het Mondriaan Fonds is vernieuwd. Deze wijst de weg naar alle mogelijkheden voor het indienen van een aanvraag en naar alle activiteiten van het fonds. Daarnaast fungeert de herziene website als uitstalkast. Vele voorbeelden van gehonoreerde projecten worden uitgelicht; directeur Birgit Donker blogt over kunst en erfgoed en vele aanvragers vertellen hun verhaal, in interviews vol ervaringen en resultaten. De bijdragen en activiteiten zijn in zeven platforms gebundeld, telkens met een eigen inhoud gericht op de doelgroep: van kunstenaar tot museumprofessional en andere belanghebbende. Maar evengoed interessant voor het publiek.

Aankoop Japans kamerscherm door Museum Volkenkunde

 
 
Museum Volkenkunde heeft het kamerscherm ‘Uitzicht op Deshima in de baai van Nagasaki’ van de Japanse kunstenaar Kawahara Keiga (1786-c.1860) verworven. De voorstelling toont de baai van Nagasaki met daarin de Nederlandse handelspost op het eilandje Deshima in 1836. Het kamerscherm is een sleutelstuk binnen de Nederlandse Japan-collectie en een cruciale aanwinst voor de Collectie Nederland. Tot en met 22 juli wordt het werk getoond in het museum, waarna het zal worden gerestaureerd.
Lees meer...

Nieuwe adviseurs gezocht

 
 
Het Mondriaan Fonds zoekt per 1 januari 2019 adviseurs op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed ter versterking van de poule van deskundigen. Aanvragen die bij het fonds binnenkomen, worden voorgelegd aan de externe adviseurs die deze toetsen en het bestuur adviseren over het al dan niet toekennen van de gevraagde bijdrage. Sollicitaties kunnen worden ingediend tot en met 7 september 2018.
Lees meer...

Als gast in bezoekersprogramma langs Nederlandse kunstinstellingen

 
 
'Kennismaking en gedachtewisseling staan centraal, met het oog op de langere termijn.' Aaron Seeto, directeur van Museum MACAN in Jakarta, Indonesië, was te gast in het bezoekersprogramma waarmee het Mondriaan Fonds buitenlandse professionals in contact brengt met collega’s en kunstenaars in Nederland, om zo het culturele netwerk in binnen- en buitenland te versterken en te activeren. In een interview vertelt hij over de vliegende start van Museum MACAN en zijn ervaringen in Nederland.
Lees meer…

Aanvraagronde Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen

 
 
Platforms zoals presentatie-instellingen en tijdschriften kunnen nu een bijdrage aanvragen voor hun meerjarige programma’s. De bijdrage is bedoeld voor programma’s, van een tot maximaal drie kalenderjaren, die bijdragen aan de ontwikkeling van of de discussie over hedendaagse beeldende kunst. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 3 september 2018.
Lees meer...

Werkbijdragen voor startende kunstenaars

 
 
Achttien beeldend kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Jong Talent. Dit zijn: Lorena van Bunningen, Giulia Cenci, Ciro Duclos, Bernardus Baldus, Deniz Eroglu, Paraskevi Frasiola, Hadrien Gerenton, Tim Hollander, Clara Johansson Borg, Annabel Kanaar, Sheng-Wen Lo, Fiona Lutjenhuis, Dennis Muñoz Espadiña, Milena Naef, Alina Ozerova, Lisandro Suriel, Marnix van Uum en Margot Zweers. De bijdrage is bedoeld voor beloftevolle beeldend kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding.
Lees meer...

Volgende inloopspreekuur: 6 augustus

 
 
Om iedereen op weg te helpen in het aanbod van bijdragemogelijkheden organiseert het Mondriaan Fonds elke maand een inloopspreekuur. Het eerstkomende inloopspreekuur vindt plaats op maandag 6 augustus, tussen 14.00 en 16.00 uur.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl