nieuws

Mondriaan Fonds

17 juni 2020

Alle extra maatregelen rond covid-19 op een rijtje

 
 
Kunstenaars, bemiddelaars en musea: het Mondriaan Fonds geeft extra steun in tijden van corona. Alle extra maatregelen staan in één overzicht op onze website. Zo vind je makkelijk en snel de regeling waar jij gebruik van kunt maken nu je inkomsten en/of opdrachten mist door de coronacrisis.
Lees meer...

Compensatieregeling Coronacrisis Musea > 100.000 bezoekers

 
 
Het ministerie van OCW heeft binnen de extra maatregelen als gevolg van de coronacrisis een budget van € 16 miljoen beschikbaar gesteld voor musea met meer dan 100.000 bezoekers. De compensatieregeling wordt eerdaags gepubliceerd in De Staatscourant. Dat betekent dat de regeling binnenkort bij het Mondriaan Fonds kan worden opengesteld. Met deze regeling matcht het Mondriaan Fonds het bedrag dat reeds aan het museum in kwestie is toegezegd door de regio. De regeling heeft een korte aanvraagtermijn. De deadline is vrijdag 10 juli.
Meld je hier aan voor meer informatie...

Projectinvestering Kunstenaar, ook tijdens corona

 
 
Projecten, opdrachten, tentoonstellingen en/of verkopen weggevallen of uitgesteld door het coronavirus? Je kunt nu tijdelijk een bijdrage aanvragen voor een werkperiode van maximaal zes maanden om de geleden schade op te vangen. Dit gaat via het reguliere aanvraagformulier van de projectinvestering, maar de eisen die aan je werkplan worden gesteld zijn veel minder uitgebreid.
Lees meer…

Twee nieuwe filmprojecten via De Verbeelding

 
 
East of Noon van Hala Elkoussy en Making the Gospel van Renzo Martens zijn de twee nieuwe titels van artistieke speelfilms die uitgevoerd kunnen worden via De Verbeelding; een gemeenschappelijke regeling van het Mondriaan Fonds en Filmfonds. De Verbeelding geeft beeldend kunstenaars de ruimte samen met filmproducenten een artistieke film van speelfilmlengte te maken, met een budget tot € 450.000.
Lees meer...

Mondriaan Fonds draagt bij aan bewezen talent, ook nu!

 
 
Zevenendertig kunstenaars kregen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent. Met deze bijdrage kunnen kunstenaars die minimaal vier jaar professioneel werkzaam zijn zich verder ontwikkelen, nieuw werk maken en het experiment aangaan. De bijdrage kan het hele jaar door worden aangevraagd. Ook in tijden van corona.
Bekijk hier de toekenningen...

Nieuwe aanvraagronde Open Oproep Digitaal Erfgoed

 
 
Erfgoedorganisaties met digitale ambities kunnen een bijdrage aanvragen via de Open Oproep Digitaal Erfgoed. Eerdere toekenningen lopen uiteen van het Erfgoednetwerk Emmen tot Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis. Het is nu opnieuw mogelijk een aanvraag in te dienen voor het digitaal zichtbaar maken van collecties, zodat erfgoed ook op deze manier kan worden gedeeld met het publiek. Deadline aanvraagronde: 3 augustus 2020.
Lees meer...

Aanvraagronde voor kunstpodia

 
 
Plannen voor een serie activiteiten rond presentatie, experiment, opinie en debat? Kunstinitiatieven, kunstcollectieven en beeldende kunstinstellingen met een programma van één tot vier jaar kunnen een aanvraag doen voor de nieuwe Bijdrage Programma’s Kunstpodia. Deze regeling biedt mogelijkheden tot groei en ontwikkeling, zowel aan klein experimenteel initiatief, als aan culturele instellingen van lokaal of internationaal belang. Deadline: 6 juli.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl