nieuws

Mondriaan Fonds

19 augustus 2019

Vijftien toekenningen internationaal netwerken Istanbul Biënnale

 
 
Er zijn vijftien kunstenaars geselecteerd voor de pilot internationaal netwerken tijdens de openingsweek van de Istanbul Biënnale. Bij de selectie is gelet op een goede mix van jong en bewezen talent. De deelnemers ontvangen een reisvoucher, een toegangskaart voor de preview en opening van de Biënnale en ze zullen deelnemen aan een netwerkbijeenkomst die door het Mondriaan Fonds wordt georganiseerd.
Lees meer…

Interview: ‘Je draait één keer om je as en alles is anders’

 
 
‘Tip één wanneer je erover denkt naar China te gaan: stap over het dominante imago heen dat China in de media oproept. In het samengebalde beeld van een grootmacht kan een angst sluipen die je niet verder helpt en die je blik vernauwt’ vertelt Simon Wald-Lasowski over de opwindende intensiteit van zes maanden Projectstudio China, Beijing. Aanvragen voor de nieuwe ronde buitenlandateliers kan t/m 2 september.
Lees het interview…

Toekenningen Werkbijdrage Jong Talent

 
 
Negen startende beeldend kunstenaars hebben afgelopen april-mei een Werkbijdrage Jong Talent toegekend gekregen. Deze bijdrage is bedoeld voor veelbelovende kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding. De bijdrage kan worden gebruikt voor alles wat verband houdt met de ontwikkeling van nieuw werk, zoals onderzoek, materiaal, apparatuur en projecten in binnen- of buitenland.
Lees meer…

Mondriaan Fonds draagt bij aan mobiel erfgoed

 
 
Vier projecten op het gebied van mobiel erfgoed ontvingen een bijdrage, voor zichtbaarheid of restauratie. Zo heeft het Nederlands Transport Museum een replica van de Fokker FVIIb-3M laten maken voor een film over 100 jaar Nederlandse luchtvaart. De film zal door AVROTROS worden uitgezonden. Het toestel is inmiddels terug in het museum en opgenomen in de vaste collectie.
Lees meer…

Nederlands paviljoen Biënnale van Venetië in de media

 
 
Inmiddels hebben 100.000 bezoekers de presentatie ‘The Measurement of Presence’ met kunstenaars Iris Kensmil en Remy Jungerman in het Nederlands Paviljoen bezocht. Zo ook de Amsterdamse wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani die in Het Parool over haar bezoek vertelt: 'Ik ben natuurlijk ook naar het Nederlandse paviljoen geweest, omdat ik het werk van Remy Jungerman wilde zien, van wie ik een schilderij op mijn werkkamer heb hangen.' De Biënnale is nog tot en met 24 november te bezoeken.
Lees meer…

Kom je bij ons werken?

 
 
Er zijn momenteel vier nieuwe vacatures. We zijn op zoek naar een hoofd bureau erfgoed en pilots, een hoofd communicatie en een HR-manager (15 september). Daarnaast staat er een oproep uit voor nieuwe adviseurs voor het beoordelen van aanvragen (9 september).
Lees meer…

Inloopspreekuur 2 september

 
 
Heb je plannen voor een project en wil je weten welke bijdrage daar bij past? Het maandelijkse inloopspreekuur van het Mondriaan Fonds vindt plaats op maandag 2 september van 14 tot 16 uur aan de Brouwersgracht in Amsterdam. Het is ook mogelijk om van tevoren een afspraak te maken, binnen of buiten het spreekuur.
Lees meer…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl