nieuws

Mondriaan Fonds

19 december 2019

Werk Yael Bartana aangekocht door SCHUNCK en Stedelijk Museum Schiedam

 
 
Het Stedelijk Museum Schiedam en SCHUNCK in Heerlen hebben samen het neonkunstwerk ‘Patriarchy is History’ van Yael Bartana gekocht. Het is t/m 9 februari te zien in de tentoonstelling ‘Modest Fashion’ in Schiedam. ‘Het is nu al een publiekslieveling’, zegt Catrien Schreuder, hoofd tentoonstellingen en collecties van Stedelijk Museum Schiedam. Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Collectieprogramma’s toe voor het gezamenlijke initiatief.
Lees meer...

Regiomakelaars gaan door in 2020

 
 
In 2020 zetten we de samenwerking met de regiomakelaars voort. Guus van Engelshoven (Limburg), Andrea Möller (Friesland, Groningen, Drenthe), Rebecca Nelemans (Noord-Brabant, Zeeland) en Erna aan de Stegge (Gelderland, Overijssel, Flevoland) blijven ook volgend jaar aanspreekpunt voor potentiële aanvragers en nieuwe relaties van het Mondriaan Fonds.
Lees meer...

Bijzondere aankoop Museum Van Loon: Italiaanse stedenboeken Atlas Van Loon

 
 
Museum Van Loon in Amsterdam heeft twee delen van de beroemde 24-delige Atlas Van Loon gekocht, Italiaanse stedenboeken, uitgegeven door Johannes Blaeu. Zulke atlassen vertellen over het wereldbeeld van de 17de-eeuwse welgestelde Amsterdammer en golden als statussymbool. Vanaf 13 januari toont het museum de twee delen samen met andere familiestukken.
Lees meer...

‘Kunst staat nooit los van het leven, het zet een licht op de orde van de dag’

 
 
Onlangs ontving het online tijdschrift mister Motley een meerjarenbijdrage. ‘Voor ons voelt het als een hele eer’, zegt hoofdredacteur Lieneke Hulshof. ‘Er wordt zoveel goede kunst in Nederland gemaakt, maar wil je die kunst delen, dan hoort daarbij een kunstkritiek van niveau, met publicaties die verhalen vertellen, thema’s uitlichten, het woord bij het beeld zetten en zo bemiddelen tussen kunst en publiek.’
Lees meer...

Negen erfgoedinstellingen ontvangen een meerjarenbijdrage

 
 
Negen instellingen krijgen een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen. Het Zeeuws Maritiem muZEEum vernieuwt daarmee de vaste opstelling over de Zeevaart en de Gouden Eeuw. Het Drents Museum werkt aan een actuele herinrichting over de (oer)mens. En het Nationaal Glasmuseum (Leerdam) maakt een programma gericht op technieken en (buitenlandse) uitwisseling.
Lees meer...

Veelzijdige uitkomst van eerste ronde Open Oproep Digitaal Erfgoed

 
 
Digitale ambities worden waar voor een gevarieerde groep (erfgoed)organisaties. Zo kan Erfgoednetwerk Emmen dankzij de tijdelijke regeling gaan digitaliseren, maar ook Atria, het Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis. Doel is niet alleen het digitaal beschikbaar stellen van collecties, maar ook het actief hierbij betrekken van publiek. In totaal ontvingen elf organisaties een bijdrage.
Lees meer...

Eerstvolgende inloopspreekuur op 3 februari

 
 
Ben je kunstenaar of bemiddelaar met plannen voor nieuw werk? Werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling? Om je op weg te helpen in het aanbod van bijdragemogelijkheden organiseert het Mondriaan Fonds elke maand een inloopspreekuur tussen 14 en 16 uur. Wees welkom op 3 februari. Er kan vooraf een afspraak worden gemaakt, maar gewoon binnenlopen mag ook.
Lees meer...

 
 Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl