nieuws

Mondriaan Fonds

19 mei 2020

Beleidsplan 2021-2024

 
 
Naast de nieuwe regeling kunstpodia en de aanvullende maatregelen in verband met de coronacrisis werken we gestaag richting de implementatie van ons beleidsplan 2021-2024. Dat is een agenda van voor de coronacrisis, maar zeker nog net zo relevant. We zien juist nu de kracht en waarde van cultuur en die gunnen we natuurlijk aan iedereen. Dus nu, maar zeker ook vanaf 2021 en verder, maken wij ons hard om daar invulling aan te geven. Door het coronavirus is voor sommigen zelfs de korte termijn onzeker. Toch willen we samen met de sector moedig voorwaarts richting 2021-2024. Laten we een toekomst bouwen buiten de perken.
Lees hier het beleidsplan van het Mondriaan Fonds…

Voorlichtingsbijeenkomst over nieuwe bijdrage kunstpodia nu online

 
 
Alles over de nieuwe Bijdrage Programma’s Kunstpodia komt aan bod in een vraaggesprek online: directeur Eelco van der Lingen en projectmedewerker Douke IJsselstein lichten toe hoe de regeling werkt, wat de nieuwe mogelijkheden zijn en wat van aanvragers wordt verwacht. Kunstinitiatieven, kunstcollectieven en beeldende kunstinstellingen met een programma van één tot vier jaar kunnen aanvragen. Naar het gesprek onder leiding van Ruben Maes keken gisteren 160 kunstprofessionals van kleine en grote instellingen. Binnenkort organiseren we een online spreekuur.
Kijk de livecast terug…

Koop kunst met de KunstKoop, het kan weer!

 
 
Ben je fervent kunstkijker, maar denk je dat kunst kópen alleen is weggelegd voor mensen met een dikke bankrekening? Dan hebben we goed nieuws voor je: de KunstKoop kan weer worden gebruikt! Daarmee hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen, maar maak je jezelf wel in één klap kunstverzamelaar. Zonder rente of extra kosten: al vanaf minder dan een tientje per maand. En intussen steun je ook nog kunstenaars en galeries. Door het online systeem van onze nieuwe partner Santander Consumer Finance Benelux is de KunstKoop nu volledig digitaal en daardoor sneller en makkelijker dan ooit.
Check de vernieuwde website van de KunstKoop…

Tweede aanvraagronde 75 jaar vrijheid van start

 
 
Dit jaar vieren we dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. Het kabinet investeert daarom op initiatief van staatssecretaris Blokhuis van VWS extra in de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Instellingen, onderzoekers en grassroots die de herinnering aan WO II levend houden kunnen een bijdrage aanvragen via zes open oproepen. In de eerste ronde zijn zeventig projecten toegekend. De deadline van de tweede aanvraagronde is 7 september 2020.
Lees meer over de eerste toekenningen…

Mondriaan Fonds draagt bij aan bewezen talent: ook nu!

 
 
Elf kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent. Met deze bijdrage kunnen kunstenaars die minimaal vier jaar professioneel werkzaam zijn zich verder ontwikkelen, nieuw werk maken en het experiment aangaan. De bijdrage kan het hele jaar door worden aangevraagd. Ook nu!
Bekijk hier wie het zijn…

 
 
Vragen over je aanvraag i.v.m. het coronavirus?
Klik hier


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl