nieuws

Mondriaan Fonds

19 oktober 2017

Volgende bestemming open huis: Zeeland

 
 
Het Mondriaan Fonds organiseert op maandag 30 oktober opnieuw een open huis, ditmaal in het stadhuis aan de Markt in Middelburg. Roos Gortzak (directeur Vleeshal) spreekt met Maartje Korstanje (kunstenaar), Marjan Ruiter (directeur Zeeuws Museum), Kathrin Ginsberg (directeur CBK Zeeland) en Rebecca Nelemans (Regiomakelaar Zuid Mondriaan Fonds) over hun werk en ervaringen bij aanvragen. Birgit Donker presenteert de aanvraagmogelijkheden en er is volop gelegenheid in gesprek te gaan met fondsmedewerkers.

Lees meer...

Tentoonstelling en uitreiking Prix de Rome

 
 
Vanaf 1 december kan iedereen kennismaken met het nieuwe werk van Melanie Bonajo, Rana Hamadeh, Saskia Noor van Imhoff en Katarina Zdjelar. Dan opent de tentoonstelling met het werk van deze vier genomineerden voor de Prix de Rome in de Kunsthal Rotterdam. De bekendmaking van de winnaar is op 15 december.

Lees meer...

Van Arita naar Eindhoven

 
 
Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, van 21 tot en met 29 oktober, wordt het werk gepresenteerd van de zes Nederlandse residenten die in 2016 en 2017 in een gastatelier in Arita verbleven. Via het Mondriaan Fonds werkten hier Rūta Butkutė, Henri Jacobs en Susan Kooi. Ook waren er drie ontwerpers via het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat kunstenaars Tilmann Meyer-Faje en Isabel Ferrand zijn geselecteerd voor een werkperiode in 2018.
Lees meer...

Bijdragen voor jong en bewezen talent

 
 
Tien kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Jong Talent voor beloftevolle kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding. Dit zijn: Anika Ahmed, Danni van Amstel, Josefin Arnell, Rixt de Boer, Sarah Demoen, Martin Gabriel, Elise ’t Hart, Jochem van Laarhoven, Vibeke Mascini en Marie Reintjes. De Werkbijdrage Bewezen Talent werd toegekend aan: Juliaan Andeweg, Harmen Brethouwer, Frans Franciscus, Theun Karelse, Irene Kopelman, Bastienne Kramer, Marco Pando, Antonis Pittas, Marleen Sleeuwits, Jonas Staal en Peer Veneman. Deze bijdrage is bestemd voor kunstenaars die minimaal vier jaar een beroepspraktijk hebben.

Lees meer...

Beeldbepalers in De Balie

 
 
Op dinsdag 14 november gaat een nieuw seizoen Beeldbepalers van start. Erik van Lieshout zal De Balie een avond lang als laboratorium gebruiken om het publiek te confronteren en de wereld van nu te bevragen en beoordelen. Op zondag 2 december is de beurt aan Marc Mulders. Hij neemt tijdens zijn aflevering het publiek mee door zijn eigen Giverny Paradijs en zet hierbij de verftoets centraal.

Lees meer

Presentatie historische collectie Rode Kruis

 
 
Veiligheidsmuseum PIT in Almere presenteert tot en met 17 december een tentoonstelling met objecten uit de historische collectie van het Rode Kruis, ter gelegenheid van 150 jaar Nederlandse Rode Kruis dat in 2017 wordt gevierd. Het Nationaal Veiligheidsinstituut kreeg een Bijdrage Collectiemobiliteit toegekend voor het overnemen van deze historische collectie, die hierdoor gecombineerd werd met de collecties van het Nederlands Politiemuseum en Nationaal Brandweermuseum.

Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl