nieuws

Mondriaan Fonds

19 september 2019

Open Oproep voor werkperiode bij TU/e innovation Space

 
 
Bij de Technische Universiteit Eindhoven zijn twee tijdelijke werkplekken beschikbaar, met een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Kunstenaars die technologisch onderzoek willen doen en dit willen toepassen in hun werk kunnen een voorstel indienen. De deadline is 14 oktober.
Lees meer…

Eelco van der Lingen op locatie bij CBK Groningen

 
 
Ben je kunstenaar, bemiddelaar of werkzaam bij een kunst- of erfgoedinstelling in Groningen? En wil je weten wat het Mondriaan Fonds jou te bieden heeft? Zondagmiddag 29 september is directeur Eelco van der Lingen te gast bij CBK Groningen. In gesprek met regiomakelaar Andrea Möller vertelt hij over het fonds, makers en andere kunstprofessionals kunnen aangeven wat zij van het fonds verwachten. Karina Bakx van Het Resort vertelt over de rol van dit kunstinitiatief als schakel in de kunstketen.
Lees meer….

‘We dachten dat we drie verentooien hadden, het zijn er vier!’

 
 
Conservator Caroline van Santen van het Zeeuws Museum vertelt over de zeldzame verentooien in de collectie en de verdubbeling van één ervan, die uit twéé unieke tooien blijkt te bestaan. Met een Bijdrage Beschermd Cultuurgoed zijn de 18e eeuwse Zuid-Amerikaanse hoofdtooien deze zomer gerestaureerd. In het vooronderzoek kwam de verdubbeling aan het licht. Te zien vanaf 5 oktober in de nieuwe Wonderkamers van het museum.
Lees meer...

Groninger Museum verwerft glaskunst van Dale Chihuly

 
 
Het Groninger Museum heeft de 'Grand Stairwell Installation' van de Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly aangekocht. Hij maakte de installatie voor de trapzaal van het museum bij zijn solotentoonstelling afgelopen winter. Het werd een uitgesproken publieksfavoriet, die dankzij bijdragen van onder meer het Mondriaan Fonds aan de collectie is toegevoegd.
Lees meer...

Nieuwe regiomakelaar Mondriaan Fonds

 
 
Het team van regiomakelaars is uitgebreid met Guus van Engelshoven. Hij richt zich vooral op voor het Mondriaan Fonds relevante ontwikkelingen en mogelijke aanvragers in Limburg. Rebecca Nelemans blijft regiomakelaar voor Zeeland en Noord-Brabant.
Lees meer…

Nieuwe aanvraagronde gastatelier Van Doesburghuis

 
 
Het Mondriaan Fonds en het Fonds Podiumkunsten bieden in 2020 samen een bijzondere residency aan in het Van Doesburghuis in Parijs. Met deze oproep worden twee werkperioden van vier maanden aangeboden in de atelierwoning die Theo van Doesburg eind jaren twintig voor zichzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp. De fondsen roepen makers en bemiddelaars in de disciplines beeldende kunst en podiumkunsten op om uiterlijk maandag 21 oktober 2019 een aanvraag in te dienen.
Lees meer...

Volgend inloopspreekuur: maandag 7 oktober

 
 
Om iedereen op weg te helpen in het aanbod van bijdragemogelijkheden vindt op 7 oktober het eerstvolgende inloopspreekuur plaats. Bij deze editie zijn ook medewerkers van Fonds Kwadraat en voordekunst aanwezig. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Lees meer…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl