nieuws

Mondriaan Fonds

Prospects special

Prospects – Mondriaan Fonds toont Talent van start

 
 
Art Rotterdam is in volle gang! De tentoonstelling Prospects – Mondriaan Fonds toont Talent laat het werk zien van 74 kunstenaars die van ons in 2019 een financiële bijdrage ontvingen om een start te maken met hun carrière. Directeur Eelco van der Lingen over Prospects: ‘Blij dat we deze kunstenaars een podium kunnen geven. Zij verdienen een goede start, ook in deze onzekere tijden. Want deze generatie moet de toekomst vormgeven’. Gisteren bracht ook demissionair minister Ingrid van Engelshoven (OCW) een bezoek aan Prospects op Art Rotterdam. Ze ging daar in gesprek met enkele kunstenaars zoals Bart Lunenburg en Domas van Wijk. De werken van alle 74 kunstenaars zijn t/m zondag 4 juli te zien op 3 locaties op het Van Nelle terrein.
Bekijk ons Instagram account voor updates en vlogs…

Stampa vanavond op Prospects

 
 
Stampa viert vanavond, vrijdag 2 juli, de terugkeer van kunst na anderhalf jaar lockdown. Presentatoren Gover Meit (aka Stefano Keizers) en Sacha Bronwasser trekken als een wervelwind langs alles wat er te zien is op Prospects. Ze spreken met curator Johan Gustavsson, met kunstenaars, met directeur Eelco van der Lingen en met tal van kunstkenners en galeriehouders op Art Rotterdam. Er is natuurlijk vooral heel veel kunst te zien en te beleven!
Online uitzending om 20:00 uur vanavond via het Youtube kanaal Stampa….
Online uitzending Youtube kanaal Stampa….

Carrièrestart voor kunstenaars

 
 
Sta je net als de kunstenaars op Prospects ook aan het begin van je carrière? Misschien is de regeling Kunstenaar Start iets voor jou.
Meer informatie Kunstenaar Start

Kunstkopers op Art Rotterdam gezocht

 
 
Heb jij via de KunstKoop van het Mondriaan Fonds op Art Rotterdam een kunstwerk aangeschaft en wil jij je ervaringen delen met mogelijke toekomstige kunstkopers? Wij maken graag een portret van jou en je aanwinst voor op ons Instagram-account. Laat het ons weten via onderstaand mailadres, dan nemen wij contact met je op! kunstkoop@mondriaanfonds.nl
Zie hier de galeries die deelnemen aan Art Rotterdam…

5 juli: online spreekuur voor instellingen

 
 
Na Prospects organiseren we op maandag 5 juli weer een spreekuur. Ben je werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling, project of samenwerking? Om je op weg te helpen in het aanbod van mogelijkheden voor musea, kunstpodia en andere kunst- en erfgoedinstellingen organiseren we een plenair online spreekuur van 15.00 tot 16.00 uur. Medewerkers vertellen over de subsidiemogelijkheden bij het fonds en geven antwoord op je vragen. Extra aandacht krijgen de regelingen Collectieprogramma’s, Erfgoed Innovatie en Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen.
Meld je aan voor het spreekuur...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl