nieuws

Mondriaan Fonds

2 mei 2019

Projecten ter herdenking van de oorlog

 
 
In 2019 vieren we dat 75 jaar geleden de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Meerdere projecten rondom de herdenking hebben een bijdrage van het fonds ontvangen. Zo kreeg de Nationale Kinderherdenking in Madurodam een projectinvestering toegekend voor een verdiepende programmering in aanloop naar de herdenking op 4 mei. Traditiegetrouw organiseert Kamp Amersfoort op 4 mei een Stille Tocht en Nationaal Monument Kamp Vught de dodenherdenking. De komende tijd worden de herinneringscentra van deze plekken uitgebreid en vernieuwd. Verder is dit jaar de reizende tentoonstelling ‘Dansen met de vijand’, over het levensverhaal van de jonge geëmancipeerde danseres Roosje Glaser, tot en met 10 mei te zien in de Museumfabriek, Enschede.
Lees meer...

Minister Van Engelshoven opent ‘The Measurement of Presence’ in Venetië

 
 
Iris Kensmil en Remy Jungerman vertegenwoordigen Nederland op de 58ste Biënnale van Venetië. Op 8 mei opent minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de tentoonstelling ‘The Measurement of Presence’, met Benno Tempel als curator. Kensmil en Jungerman brengen in hun werk invloeden van verschillende achtergronden samen. De inspiratie die zij vinden in het 20e-eeuwse modernisme, vooral Mondriaan en De Stijl, de Russische avant-garde en kunstenaar stanley brouwn, combineren zij met elementen uit andere tradities. De Biënnale van Venetië duurt van 11 mei tot en met 24 november.
Lees meer...

Johan Gustavsson curator Prospects & Concepts 2020

 
 
Voor de volgende editie van Prospects & Concepts in 2020 is Johan Gustavsson, mede-directeur 1646 in Den Haag, uitgenodigd als curator. De tentoonstelling, die plaatsvindt tijdens Art Rotterdam, toont het werk van 68 beeldend kunstenaars die in 2018 een Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds ontvingen om een start te kunnen maken met hun carrière.
Lees meer...

Drieluik herman de vries herenigd in Stedelijk Museum Schiedam

 
 
Na bijna 45 jaar wordt een drieluik van herman de vries blijvend herenigd. Het Stedelijk Museum Schiedam heeft twee werken aangekocht en krijgt een derde in langdurig bruikleen. De kunstenaar maakte ‘1, 2 en 3 uur onder mijn appelboom’ in 1975. Het was de vries’ eerste werk waarbij processen in de natuur de compositie bepalen. Het ensemble dat tot en met 16 juni is te zien, kon worden verenigd mede dankzij een Bijdrage Collectieprogramma’s van het Mondriaan Fonds.
Lees meer...

Reminder: inloopspreekuur op 6 mei

 
 
Om (potentiële) aanvragers op weg te helpen in het aanbod van mogelijkheden organiseert het fonds iedere maand een inloopspreekuur. Medewerkers staan klaar om te adviseren over welke bijdrage het beste past bij jouw plannen, de mogelijkheden bij het fonds toe te lichten of door te verwijzen. De eerstvolgende editie vindt plaats op maandag 6 mei tussen 14.00 en 16.00 uur aan de Brouwersgracht 276 in Amsterdam.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl