nieuws

Mondriaan Fonds

02 oktober 2017

Elf kunstinitiatieven ontvangen werkbijdrage

 
 
Voor het derde jaar op rij konden kunstinitiatieven een aanvraag voor een werkbijdrage indienen bij het Mondriaan Fonds. Elf initiatieven verspreid over het land - van Leeuwarden tot Scheveningen - werden geselecteerd. Uit deze ronde bleek weer: initiatieven hebben hun duidelijke en noodzakelijke functie in Nederland: ze zijn de kraamkamers van beeldende kunst; energieke plekken voor onverwachte experimenten en uitwisseling, aldus Birgit Donker.
Lees meer…

Ogen en oren overal in het land

 
 
Vier regiomakelaars zijn op 1 september voor het Mondriaan Fonds van start gegaan: zij geven het fonds extra ogen en oren voor het bereiken van mogelijke aanvragers, opdrachtgevers en adviseurs. Ook signaleren ze nieuwe initiatieven, doelgroepen en actuele ontwikkelingen. Ontmoet Andrea Möller, Rebecca Nelemans en het duo Marlies Leupen en Erna aan de Stegge in drie interviews over hun regio en hun plannen.
Lees meer…

Wie wint de Museumtalentprijs?

 
 
Tijdens het jaarlijkse Museumcongres wordt op 5 oktober de winnaar van de Museumtalentprijs bekendgemaakt. De genomineerden zijn: Marleen Hartjes (Van Abbemuseum), Kristel Witkam (Haags Historisch Museum), Imara Limon (Amsterdam Museum) en Wouter Huijser & Jorrit Faber (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid). De winnaar krijgt een persoonlijk ontwikkelingstraject gefinancierd door het Mondriaan Fonds. De prijs wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Lees meer…

Te gast in het bezoekersprogramma

 
 
In de komende weken zijn Katerina Gregos (hoofdcurator 1e Riga Biennial) en Yvette Mutumba (curator 10e Berlin Biennale) te gast in het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds. Zij ontmoeten kunstenaars en bemiddelaars en bezoeken diverse kunstinstellingen in Nederland. Mutumba geeft daarnaast op 10 oktober de lezing ‘Visibility of contemporary art from African perspectives’ bij Framer Framed.
Lees meer…

Open Huis van het Mondriaan Fonds

 
 
Nieuwe kansen komen aan het licht, afgelopen maandag bij het Open Huis van het Mondriaan Fonds in het Bijlmer Parktheater. De tribune zit vol museummensen en kunstenaars, vooral kunstenaars, die nieuwsgierig zijn of ook zij een bijdrage kunnen aanvragen. Lees hieronder meer over deze middag. Op 30 oktober vindt het volgende Open Huis op locatie plaats in Zeeland.
Lees meer…

Presentaties van bijzondere prestaties

 
 
Deze maand vindt de tweede editie van de Black Achievement Month plaats, georganiseerd door het NiNsee. Het programma wil laten zien dat er veel bijzondere prestaties geleverd zijn én worden door zwarte rolmodellen in Nederland. In totaal gaat het om 35 evenementen verspreid over verschillende steden. Het Mondriaan Fonds droeg bij met een Projectinvestering Instellingen.
Lees meer…

Stadsmusea ontvangen een samenwerkingsbijdrage

 
 
Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Samenwerking Musea toe aan vijf stadsmusea: Stedelijk Museum Zutphen, Markiezenhof, Westfries Museum, Hannemahuis en Museum Gouda. Zij zullen een langdurige samenwerking aangaan. Met medewerking van het Rijksmuseum wordt een serie van reizende tentoonstellingen samengesteld met de identiteit van Nederland als rode draad.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl