nieuws

Mondriaan Fonds

20 april 2017

Shortlist Prix de Rome Beeldende Kunst

 
 
De internationale jury van de Prix de Rome heeft vier beeldend kunstenaars geselecteerd voor de shortlist van de Prix de Rome 2017. De genomineerden zijn: Melanie Bonajo, Rana Hamadeh, Saskia Noor van Imhoff en Katarina Zdjelar. Zij ontvangen ieder een werkbudget en worden in de gelegenheid gesteld tijdens een werkperiode van vijf maanden nieuw werk uit te voeren. Het werk zal vanaf begin december worden tentoongesteld in Kunsthal Rotterdam.
Lees meer...

Wendelien van Oldenborgh in Nooit Meer Slapen

 
 
Nog drie weken voor de opening van het Nederlandse paviljoen in Venetië op 10 mei door minister Bussemaker. Vannacht (middernacht tot 01.00 uur) een vooruitblik want dan is beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh gast in Nooit Meer Slapen, het cultuurprogramma op NPO Radio 1. Presentator Pieter van der Wielen spreekt met Van Oldenborgh over Cinema Olanda, de presentatie waarmee ze samen met curator Lucy Cotter Nederland vertegenwoordigt op de Biënnale van Venetië. In het Rietveldpaviljoen toont zij een architectonische installatie met drie films over onderbelichte delen van de Nederlandse postkoloniale geschiedenis.
Lees meer...

Open Oproep Oriëntatiereis naar Verenigde Staten en Cuba

 
 
Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars naar buitenlandse regio’s waar zich interessante ontwikkelingen in de hedendaagse kunst voordoen. De reizen bieden mogelijkheid tot het vergaren van kennis en het leggen van contacten die kunnen leiden tot exposities of andere vormen van samenwerking. Van 5 tot en met 17 november 2017 is het reisdoel de Verenigde Staten (Houston, New Orleans en Miami) en Cuba (Havana). Belangstellenden kunnen zich tot en met vrijdag 2 juni 2017 aanmelden.
Lees meer...

Kritischer verzamelen, helderder ontzamelen

 
 
Op maandag 24 april organiseert het Nationaal Militair Museum in samenwerking met Naturalis, Landelijk Contact Museumconsulenten en Museumpeil een symposium over nieuwe manieren van collectiebeheer, verzamelen en ontzamelen. Het Mondriaan Fonds droeg bij aan het symposium. Ook zal een medewerker van het fonds spreken over gemeenschappelijke aankopen, samenwerkingen en collectiemobiliteit.
Lees meer…

Toekenningen Werkbijdrage Bewezen Talent

 
 
Onlangs werd 39 kunstenaars een Werkbijdrage Bewezen Talent toegekend. Dit zijn: Christiaan Bastiaans, Irina Birger, Richard Bolhuis, Marie Civikov, Martha Colburn, Jan Commandeur, Robbie Cornelissen, L.J.A.D. Creyghton, Vincent Dams, Erwin Driessens, Andrea Freckmann, Ksenia Galiaeva, Giovanni Giaretta, Julien Grossmann, Sara van der Heide, Tjibbe Hooghiemstra, Daan den Houter, Eleni Kamma, Wouter Klein Velderman, Herman Lamers, Heidi Linck, Klaar van der Lippe, Margit Lukács, Theo Niekus, Falke Pisano, Thomas Raat, Martin Riebeek, Inge Riebeek-van 't Klooster, Simon Schrikker, Erik Sep, Anoek Steketee, Bart Stuart, Jay Tan, Dick Verhult, Maria Verstappen, Roy Villevoye, Marenne Welten, Rozemarijn Westerink en Albert Zwaan.
Lees meer...

Bijeenkomst presentatie-instellingen Vlaanderen en Nederland

 
 
Kunstenpunt en Mondriaan Fonds organiseren, in samenwerking met de Brakke Grond, op 15 juni een netwerkdag voor presentatie-instellingen uit Nederland en Vlaanderen. De dag staat in het teken van ontmoeting en uitwisseling over samenwerking rond ondersteuning van kunstenaars.
Lees meer...

Deadlines Opdrachtgeverschap en Samenwerking Musea

 
 
Op vrijdag 15 mei zijn de eerstvolgende deadlines voor de Bijdrage Opdrachtgeverschap en de Bijdrage Samenwerking Musea.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl