nieuws

Mondriaan Fonds

20 augustus 2020

Adviseurs gezocht!

 
 
‘Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe kunstenaars te werk gaan. En ik wilde mijn netwerk verbreden. Daarom ben ik adviseur van het Mondriaan Fonds’, aldus Inge Pollet, artistiek leider van Plaatsmaken in Arnhem. De komende weken vertellen verschillende spelers uit het veld waarom zij adviseur van het Mondriaan Fonds zijn. Ken jij of ben jij een nieuwe adviseur? Solliciteer dan voor 7 september!
De vacature vind je hier...

Overbrugging voor kunstenaars in coronatijden

 
 
Kunstenaar Katinka Lampe heeft vijf galeries over de hele wereld, maar nul shows door corona. Via de projectinvestering van het Mondriaan Fonds overbrugt ze de crisis. ‘Kort na de lockdown keek ik constant uit naar mailtjes. Door de financiële steun van het fonds kan ik me weer richten op het werk zelf, speciaal op het actuele thema van identiteit in fotografie en schilderkunst.’
Lees hier het hele interview met Katinka Lampe...

Ateliers op een bijzondere plek in Nederland: deadline 31 augustus

 
 
Op bijzondere plekken in Nederland biedt het Mondriaan Fonds tijdelijke werk- en woonruimte aan voor kunstenaars en kunstbeschouwers. Er is één vast gastatelier: het Pompgemaal in Den Helder, aan de rand van een beschermd duingebied. Daarnaast wisselt het aanbod, met vijf extra werkperiodes op uiteenlopende locaties in Nederland voor 2021. Deadline voor het indienen van een aanvraag is 31 augustus 2020.
Bekijk hier het aanbod op alle locaties...

Mondriaan Fonds draagt bij aan jong talent

 
 
Zesentwintig kunstenaars kregen onlangs een Werkbijdrage Jong Talent toegekend. Doel: het stimuleren van veelbelovende starters. Je kunt aanvragen als je beschikt over minimaal één en maximaal vier jaar professionele praktijk als beeldend kunstenaar. De bijdrage kan worden aangevraagd voor alles rond de ontwikkeling van nieuw werk, zoals onderzoek, materiaal, apparatuur of projecten. Aanvragen kan het hele jaar door. Ook nu!
Bekijk hier de nieuwste toekenningen...

OPROEP | Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2020: deadline 1 september

 
 
Kunstcritici tot 35 jaar kunnen meedingen: 1 september is de deadline voor het inzenden in de categorieën Essay en Recensie voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2020. Ken of ben je iemand die hiervoor in aanmerking komt?
Kijk verder...

OPROEP | Aanmelden voor de Archeologie- en Monumententalentprijs 2020: deadline 16 september

 
 
Werk je in de archeologie- en monumentensector en ken je een jonge professional die uitblinkt in een project of ambassadeur is voor het vakgebied? Meld dit talent aan voor de Monumententalent- of Archeologietalentprijs 2020!
Klik hier om aan te melden...

Open Oproep Beladen Geschiedenis en Bijdrage Samenwerking Musea: deadline 12 oktober, Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria gesloten

 
 
Twee regelingen van het Mondriaan Fonds - Bijdrage Samenwerking Musea en de Open Oproep Beladen Geschiedenis - sluiten binnenkort omdat het einde van het budget in zicht is. Verder is het tijdelijke budget voor het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria volledig besteed. Aanvragen die al zijn ingediend worden behandeld op volgorde van binnenkomst en volledigheid. Het ministerie van OCW stelde voor de periode 2017-2020 budget beschikbaar om instellingen te ondersteunen bij het doorvoeren van de richtlijn kunstenaarshonoraria.
Lees meer....

Nalatenschap van Peter van Straaten naar Allard Pierson

 
 
Het Allard Pierson verwerft de getekende nalatenschap van tekenaar Peter van Straaten (1935-2016), mede via een Bijdrage Incidentele Aankopen van het Mondriaan Fonds. Van Straaten is bekend van zijn literaire tekeningen in De Volkskrant, NRC Handelsblad en Het Parool en zijn illustraties in talloze boeken. Met de nieuwe aanwinst voldoet het Allard Pierson aan de wens van Van Straaten dat zijn nalatenschap na zijn dood bij elkaar zou blijven. Eind 2021 volgt een overzichtstentoonstelling.
Lees meer...

 
 
Vragen over je aanvraag i.v.m. het coronavirus?
Klik hier...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl