nieuws

Mondriaan Fonds

22 februari 2017

Presentatie Richtlijn Kunstenaarshonoraria

 
 
Gisteren werd in Stroom Den Haag de Richtlijn Kunstenaarshonoraria gepresenteerd in aanwezigheid van de minister van OCW, voorzitter van de Raad voor Cultuur, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, kunstenaars, presentatie-instellingen en musea. ‘De lancering van en de steun voor de richtlijn tonen de kracht van het beeldende kunstenveld en de waarde van goed onderling overleg en samenwerking’, schrijft Birgit Donker.
Lees meer...

Experimenteerregelement

 
 
Om de toepassing van de Richtlijn Kunstenaarshonoraria te stimuleren, stelde het Mondriaan Fonds een reglement op voor gedeeltelijke compensatie van instellingen die de richtlijn toepassen. Minister Bussemaker stelt hiervoor een bedrag van 600.000 euro beschikbaar. Op basis van dit reglement kunnen kunstinstellingen een aanvraag indienen voor een bijdrage aan de honorering van beeldend kunstenaars conform de richtlijn.
Lees meer…

In het hart van de renaissance

 
 
Rafaël en Giovanni Bellini, Titiaan en Tintoretto: van 12 februari t/m 18 juni 2017 zijn werken van enkele van de grootste kunstenaars van de Italiaanse renaissance te zien in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. De tentoonstelling biedt de kans werken te zien die normaliter permanent op zaal hangen in de Pinacoteca Tosio Martinengo in Brescia. Het Mondriaan Fonds droeg bij aan deze presentatie met een Projectinvestering Instellingen. Deze bijdrage kan gedurende het hele jaar worden aangevraagd.
Lees meer…

Artistiek directeur Biennale of Sydney in bezoekersprogramma

 
 
Op 23 en 24 februari is Mami Kataoka (hoofdcurator Mori Art Museum in Tokyo en artistiek directeur Biennale of Sydney 2018) te gast in het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds. Zij bezoekt Amsterdam om onderzoek te doen voor de aankomende editie van de biënnale en ontmoet gedurende haar verblijf verschillende kunstenaars. Eerdere bezoeken van curatoren van deze biënnale leverde samenwerkingen met Nederlandse kunstenaars op.
Lees meer...

Kaarten openingsdagen Biënnale van Venetië

 
 
Professioneel betrokkenen uit de kunstwereld kunnen zich tot en met 5 maart opgeven voor een kaart voor de openingsdagen van de Biënnale van Venetië. Het Mondriaan Fonds heeft een zeer beperkt aantal toegangskaarten te verdelen. De openingsdagen van de 57ste Biënnale van Venetië zijn 10, 11 en 12 mei 2017. De presentatie ‘Cinema Olanda’ van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter is door het Mondriaan Fonds gekozen als Nederlandse inzending.
Lees meer…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl