nieuws

Mondriaan Fonds

21 februari 2019

Debat – in aanloop naar Biënnale van Venetië live te volgen

 
 
Aanstaande zaterdag vindt in aanloop naar de presentatie van Iris Kensmil en Remy Jungerman in het Nederlands paviljoen een debat plaats bij The Black Archives. Een groep van internationale kunstenaars, schrijvers en curatoren zal vanuit verschillende standpunten spreken over de betekenis van het transnationale voor de artistieke praktijk in het algemeen en bij Jungerman en Kensmil in het bijzonder. Het debat is ook te volgen via een livestream op de Facebookpagina van het Mondriaan Fonds.
Lees meer...

Pas in het paviljoen blijkt de impact

 
 
‘Portretten en wandschildering zijn één: pas in het paviljoen blijkt de impact.’ Een interview met Iris Kensmil over haar deelname aan de Biënnale van Venetië. Onder de titel ‘The Measurement of Presence' bereiden Kensmil en collega Remy Jungerman met curator Benno Tempel hun duo-tentoonstelling voor. Het wordt een eigentijds model voor het samengaan van tijden en werelden.
Lees meer...

Aanvraagronde buitenlandateliers voor kunstenaars en bemiddelaars

 
 
Kunstenaars en bemiddelaars (curatoren en critici) kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor een werkperiode in 2020 bij buitenlandateliers in Beijing, Berlijn, Bogotá, Brussel, Kolkata, Moengo, New York, Rio de Janeiro, Tokio, Warschau en Willemstad. De deadline is 15 april.
Lees meer...

De kinderen iets moois geven

 
 
Mirjam Egers vertelt in een interview over haar aanwinsten met de KunstKoop. Zo kocht ze voor haar dochter een tekening van Jadranka Njegovan bij Galerie Phoebus. ‘Ken je de uitdrukking dat kunst kopen een beetje pijn moet doen? Voor ons is het juist waardevol dat deze regeling het minder pijnlijk maakt; zo komt kunst tenminste binnen bereik!’ Met de KunstKoop kan kunst of vormgeving op afbetaling worden gekocht bij meer dan 120 galeries verspreid over Nederland, zonder rente te betalen.
Lees meer...

Visitatiecommissie positief over functioneren Rijkscultuurfondsen

 
 
In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een commissie het beleid en de dagelijkse praktijk van de zes Rijkscultuurfondsen geëvalueerd. De visitatiecommissie is van mening dat de cultuurfondsen goed tot uitstekend functioneren. Haar bevindingen waren ook voor het Mondriaan Fonds positief.
Lees meer...

Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen

 
 
Musea en erfgoedinstellingen kunnen een bijdrage aanvragen voor hun meerjarige programma’s die op een aansprekende manier vorm en inhoud geven aan relevante ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse beeldende kunst en/of cultureel erfgoed. De deadlines zijn 4 maart en 16 september. Zo ontving het Frans Hals Museum een bijdrage voor een meerjarige collectiepresentatie, waarbij Frans Hals de toegangspoort naar andere meesters in de collectie is. Hun werken worden getoond in relatie met hedendaagse werken die een brug slaan met de huidige tijd en kunstbeleving.
Lees meer...

Inloopspreekuur 4 maart

 
 
Om (potentiële) aanvragers op weg te helpen in het aanbod van mogelijkheden organiseert het Mondriaan Fonds iedere maand een inloopspreekuur. Medewerkers staan klaar om te adviseren over welke bijdrage het beste past bij plannen, om de mogelijkheden bij het fonds toe te lichten of om door te verwijzen. Eerstvolgende inloopspreekuur: maandag 4 maart tussen 14.00 en 16.00 uur.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl