nieuws

Mondriaan Fonds

24 december 2020

Prix de Rome open call start 5 januari 2021

 
 
Op 5 januari 2021 start de open call voor de nieuwe ronde Prix de Rome beeldende kunst. Kunstenaars kunnen zichzelf aanmelden. We werken niet meer met scouts. Wel even checken of je aan de voorwaarden voldoet. Op 5 januari maken we meer bekend over de aanmeldprocedure.
Lees hier alvast meer over voorwaarden, criteria en procedure...

Prospects 2021

 
 
Tijdens Art Rotterdam 2021 tonen we voor de 9e keer een nieuwe lichting kunstenaars op de tentoonstelling Prospects - Mondriaan Fonds toont talent. In de Van Nellefabriek maakt gastcurator Johan Gustavsson een tentoonstelling met 75 beeldend kunstenaars die in 2019 een werkbijdrage kregen voor het starten van hun beroepspraktijk. Als coronaproof-editie strekt de tentoonstelling zich uit over diverse ruimtes bij de Van Nelle Fabriek.
Klik hier voor de kunstenaars en praktische informatie...

Mondriaan Fonds draagt bij aan Bewezen Talent

 
 
48 kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent. Deze bijdrage geeft kunstenaars met een praktijk van minimaal 4 jaar de kans nieuw werk te maken en het experiment aan te gaan.
Bekijk hier alle toekenningen...

Wim Hupperetz over de come back van Bes, beschermgod uit Egypte

 
 
‘Je gunt iedereen zo’n beschermgod’, zegt Wim Hupperetz, directeur van museum Allard Pierson. Hij heeft het over Bes: een vergeten god uit het Oude Egypte. Bes houdt pech, ziekte en verdriet op afstand. Vaak is hij dansend afgebeeld op zijn kromme benen. Hij staat voor kracht én vrolijkheid. Hupperetz vertelt over de come back van Bes, dankzij een Projectinvestering van het Mondriaan Fonds.
Lees hier het hele interview...

Zes toekenningen Open Oproep Beladen Geschiedenis

 
 
Het Mondriaan Fonds heeft 6 aanvragen naar aanleiding van de Oproep Beladen Geschiedenis gehonoreerd. De Open Oproep, op initiatief van het ministerie van OCW, is gericht op het vergroten van historisch bewustzijn en het zichtbaar maken van beladen verleden.
Zie hier het overzicht van de gehonoreerde aanvragen...

Twintig erfgoedinstellingen ontvangen een meerjarenbijdrage

 
 
Het Mondriaan Fonds heeft 20 aanvragen voor de Meerjarenprogrammering Musea en overige Erfgoedinstellingen toegekend. De aanvragen staan voor een grote diversiteit en geografische spreiding: van Enschede, Doesburg, Heerlen, Valkenswaard en Groningen tot Curaçao.
Bekijk hier alle toekenningen...

Nieuwe jubileumaanwinst voor Stedelijk Museum Amsterdam

 
 
Een grote wens van het Stedelijk Museum Amsterdam – dat dit jaar 125 jaar bestaat – is in vervulling gegaan: de aanwinst van de monumentale wandsculptuur van de Afrikaanse kunstenaar El Anatsui. De sculptuur, In the World But Don’t Know The World (2009), is gezamenlijk aangekocht met Kunstmuseum Bern en is het eerste werk van de kunstenaar in een Nederlandse publieke collectie.
Lees hier meer over de aankoop...

Werken bij Mondriaan Fonds?

 
 
Word jij onze nieuwe collega? Per 2021 is het Mondriaan Fonds op zoek naar 2 administratief medewerkers, 2 projectmedewerkers beeldende kunst & cultureel erfgoed en 5 voorzitters voor de adviescommissie. Ook zoeken we een lid van de raad van toezicht. Sluitingsdatum voor inzendingen is 4 januari 2021.
Bekijk hier de vacatures...

Aanvragen 2020 & 2021

 
 
Wil je nog in dit jaar een aanvraag doen? Het aanvraagformulier moet dan vóór 24 december 2020, 17:00 uur gestart zijn, de sluitingsdatum is 31 december 2020, 17:00 uur. Vanaf maandag 4 januari staan de nieuwe regelingen van de beleidsplanperiode 2021-2024 online en kan er worden aangevraagd via de nieuwe aanvraagformulieren. Het Mondriaan Fonds is van 25 december tot 4 januari gesloten.
Meer informatie...

 
 
Fijne feestdagen!
Bekijk hier onze nieuwjaarswens...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl