nieuws

Mondriaan Fonds

25 januari 2018

Kunst en erfgoed, van fossiel tot video

 
 
‘Van hunebed tot hedendaagse kunst – zo ver reikt het werkterrein van het Mondriaan Fonds. Of van fossiel tot video. Soms komt dat werkveld prachtig samen in één project.’ In haar nieuwste blog beschrijft Birgit Donker projecten waarin erfgoed en hedendaagse kunst op bijzondere wijze met elkaar worden verbonden. De sculptuur 'Monomet' van Lucas Lenglet bij Kunstvereniging Diepenheim fungeert bijvoorbeeld als uitkijkpost voor de hostatuin van kunstenaar Urbain Mulkers, en blaast zo nieuw leven in een ouder werk.
Lees meer...

Opdracht eerste ronde Prix de Rome Architectuur: Low pressure – High pressure

 
 
De nieuwe ronde van de Prix de Rome Architectuur is van start. De prijsvraag voor de Prix de Rome Architectuur staat open voor architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten. Ze kunnen zichzelf aanmelden of ze kunnen worden voorgedragen door een geselecteerde groep scouts of derden. Alle architecten die willen meedoen wordt gevraagd een portfolio op te sturen en op eigen wijze te reageren op een door de jury geformuleerd thema. De deadline voor inzendingen is 5 maart 2018.
Lees meer...

Maandelijks inloopspreekuur van start

 
 
Om iedereen op weg te helpen in het aanbod van bijdragemogelijkheden organiseert het Mondriaan Fonds elke eerste maandag van de maand een inloopspreekuur, tussen 14.00 en 16.00 uur. Het eerste inloopspreekuur vindt plaats op maandag 5 februari. Tijdens het inloopspreekuur kunnen geïnteresseerden zonder afspraak binnenlopen om informatie in te winnen. Het is ook mogelijk een afspraak in te plannen om een concreet plan te bespreken met een van de medewerkers van het fonds.
Lees meer...

Get a Grant Event Maastricht

 
 
Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren gezamenlijk voorlichtingsbijeenkomsten over subsidiemogelijkheden voor kunstenaars en ontwerpers (in opleiding): de Get a Grant Events. De eerste van dit jaar vindt plaats op donderdag 1 februari van 13.00 tot 14.30 uur op de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. Sanne Vaassen (beeldend kunstenaar) en Branko Popovic (modeontwerper en oprichter van Fashionclash) vertellen over hun ervaringen, Valentijn Byvanck (directeur Marres) is moderator.
Lees meer...

Start Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed

 
 
Op vrijdag 26 januari wordt in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed officieel ingeluid. In 2018 worden in het hele land activiteiten georganiseerd die de relatie tussen het Nederlandse en het Europese erfgoed uitdrukken. Organisaties die evenementen willen organiseren binnen het Jaar kunnen gebruik maken van verschillende bijdragemogelijkheden van het Mondriaan Fonds. Een van de aangesloten activiteiten is Leeuwarden-Fryslân 2018, waarvan de opening tevens aanstaande vrijdag plaatsvindt. Daarnaast staat elke maand een specifiek erfgoedthema in de schijnwerpers. Het eerste thema is ‘Creativiteit vanuit Traditie’.
Lees meer...

Toekenningen Experimenteerreglement kunstenaarshonoraria

 
 
Begin vorig jaar werd de richtlijn kunstenaarshonoraria geïntroduceerd door verschillende belangenverenigingen voor beeldende kunst in Nederland. Deze richtlijn is inmiddels al door meer dan honderd musea en presentatie-instellingen onderschreven. Het Mondriaan Fonds biedt in 2018 opnieuw een gedeeltelijke compensatie voor musea en andere instellingen die de richtlijn toepassen. Dit jaar ontvingen tot nu toe zes instellingen een bijdrage via het Experimenteerreglement, van de Bewaerschole in Burgh-Haamstede tot Stroom Den Haag.
Lees meer...

Open oproep voor Nederlandse inzending Biënnale van Venetië

 
 
Het indienen van een plan voor de Nederlandse inzending van de 58ste editie van de Biënnale van Venetië in 2019 kan nog tot en met 31 januari 2018. Het Mondriaan Fonds nodigt zowel curatoren als kunstenaars uit een tentoonstellingsplan te leveren. Uit de ingezonden plannen kiest een jury volgend jaar mei de Nederlandse inzending.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl