nieuws

Mondriaan Fonds

26 januari 2017

Het is onze kunst die ons allen verbindt

 
 
Gisteren publiceerde Trouw 'Het is onze kunst die ons allen verbindt', een artikel van Birgit Donker dat zij schreef als onderdeel van een serie over Nederland en identiteit. 'Die vrije geest waar Nederland om bekend staat en die ons zover heeft gebracht, lijkt soms verdwenen – uit angst voor verandering, voor het onbekende, voor de ander. Kunst is niet bang. Ze is grenzeloos en spreekt alle talen; die van het beeld, van de vorm, van het geluid en die van de letteren.'
Lees meer...

Prospects & Concepts / Prospects & Co – Workspace

 
 
Van figuratieve popmuziek tot olieverfschilderijen, van films tot sociaal-politiek poppentheater, op de tentoonstelling Prospects & Concepts presenteert het Mondriaan Fonds het werk van 65 beeldend kunstenaars die in 2015 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum Maastricht, cureert de tentoonstelling die plaatsvindt van 9 t/m 12 februari. Nieuw dit jaar is de Prospects & Co – Workspace.
Lees meer...

Het Allerbeste volgens Birgit Donker

 
 
Elke maand benoemt Birgit Donker voor het radioprogramma ‘Het Allerbeste’ van De Nieuws BV op NPO Radio 1 wat zij het beste vindt op het gebied van de kunsten. Vandaag koos zij voor de eerste solotentoonstelling in Nederland van Turner Prize winnaar Laure Prouvost. Zij verbouwde Witte de With Center for Contemporary Art tot bar met wodka, inkt en water.
Lees meer...

In aanloop naar de Biënnale van Venetië

 
 
Van 13 mei t/m 26 november 2017 vindt de 57e editie van de Biënnale van Venetië plaats. Op Art Rotterdam blikken beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter in een tweegesprek op 10 februari vooruit op de Nederlandse inzending ‘Cinema Olanda’. De installatie 'Prologue: Squat Anti Squat' (2016) die onderdeel is van de inzending, zal vanaf 3 februari worden getoond in een solotentoonstelling van Van Oldenborgh in DAAD in Berlijn.
Lees meer...

Deadline Meerjarenprogramma’s Musea en Erfgoedinstellingen

 
 
Tweemaal per jaar kan een aanvraag worden ingediend voor de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen, de eerstkomende is 3 maart. Instellingen met programma’s die op een aansprekende manier vorm en inhoud geven aan relevante ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst en/of cultureel erfgoed en/of hun inhoudelijk profiel aanscherpen, kunnen een aanvraag indienen. Eerder werd bijvoorbeeld een bijdrage toegekend aan het Eindhoven Museum voor een virtual reality presentatie waarmee het verleden op een eigentijdse manier wordt ontsloten en aan het Dordrechts Museum voor Take pART, een talentontwikkelingsprogramma voor jongeren.
Lees meer...

Voordrachten Prix de Rome tot 20 februari

 
 
Voordrachten voor de Prix de Rome Beeldende Kunst kunnen nog tot 20 februari 2017 worden ingestuurd. Beeldend kunstenaars die aan de voorwaarden voldoen kunnen aan de jury worden voorgedragen door derden of door zichzelf. Eerdere winnaars van de prijs waren onder meer Magali Reus, Falke Pisano en Pilvi Takala.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl