nieuws

Mondriaan Fonds

26 maart 2020

 
 
Het coronavirus zorgt voor onzekere tijden. We weten niet wat ons te wachten staat, maar wel dat de crisis op vele vlakken in de samenleving grote gevolgen heeft. Ook voor de beeldende kunst- en erfgoedsector waar wij ons als fonds op richten. In deze nieuwsbrief, maar ook op onze website willen we zo goed mogelijk antwoord op je vragen geven. Staat je vraag er niet bij? Laat gerust van je horen!
Bekijk de meestgestelde vragen...

Kan ik rekenen op financiering ondanks het coronavirus?

 
 
Als aanvrager hoef je je geen zorgen te maken als je project niet doorgaat door het coronavirus. Je kunt rekenen op financiering zoals toegezegd. We gaan er daarbij wel vanuit dat alle betrokken partijen op de begroting betaald worden, zoals kunstenaars, freelancers of auteurs. Ook als hun bijdrage door deze omstandigheden niet geleverd kan worden.
Lees meer...

Werkbijdrage Bewezen Talent kan op elk moment aangevraagd worden: ook nu!

 
 
Plannen voor experiment of onderzoek? Voor nieuw werk of het uitbouwen van een oeuvre? Kunstenaars kunnen - ook nu! - een werkbijdrage aanvragen bij het Mondriaan Fonds. Eerder spraken we Charlotte Schleiffert over haar ervaringen met de Werkbijdrage Bewezen Talent: ‘Ook voor kunstenaars van naam en faam is dit soms het houvast voor continuïteit van een carrière.’
Lees meer…

Sommige deadlines zijn verzet

 
 
Het Mondriaan Fonds wil graag dat zoveel mogelijk projecten en regelingen kunnen doorgaan. Soms is daar een aanpassing voor nodig. Zo is de deadline voor de Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen verplaatst naar 11 mei. Eerder werd Katja Weitering van Museum Catharijneconvent geïnterviewd over de tentoonstelling ‘North & South’, waar middeleeuwse heiligenbeelden elkaar ontmoetten naast andere kerkelijke topstukken uit Noord- en Zuid-Europa.
Lees hier het interview…

Geneviève Lieuw, Marga Weimans en Rune Peitersen toegetreden tot raad van toezicht

 
 
Onlangs is Geneviève Lieuw benoemd als voorzitter van de raad van toezicht van het Mondriaan Fonds. Marga Weimans en Rune Peitersen zijn benoemd als lid van de raad van toezicht. ‘Met deze drie benoemingen wordt ook het brede, interdisciplinaire en (inter-)cultureel sensitieve perspectief binnen het toezicht van het fonds versterkt en verankerd’, aldus Rudi Ekkart, plaatsvervangend voorzitter van de raad van toezicht.
Lees verder...

Mondriaan Fonds zoekt nieuwe penningmeester raad van toezicht

 
 
Wegens het verstrijken van de termijn zoekt het Mondriaan Fonds een nieuwe penningmeester voor zijn raad van toezicht. De raad bestaat uit zeven leden. Samen vertegenwoordigen zij een rijke kennis van de samenleving; van het (internationale) veld van beeldende kunst en van cultureel erfgoed; van cultureel ondernemen; van financiën; van juridische zaken en van corporate governance. Solliciteren kan tot 20 april.
Bekijk de vacature...

Voorlopig geen inloopspreekuur: stel je vragen per mail!

 
 
Ons maandelijkse inloopspreekuur is voorlopig geannuleerd. Wel zijn we per mail bereikbaar: kijk op de site wie contactpersoon is van de beoogde regeling. Algemene vragen zijn welkom op info@mondriaanfonds.nl.
Contactpersonen per regeling vind je hier…

Laatste werkdag Mayke Jongsma

 
 
Gisteren was de laatste werkdag van onze collega Mayke Jongsma, senior projectmedewerker internationaal. Het is ongelooflijk, maar Mayke gaat na 32 jaar met pensioen. Zij was betrokken bij de Bijdrage Presentaties Buitenland en bij het samenstellen van het programma voor de gastateliers in binnen- en buitenland. Wij willen haar bedanken voor de enorme betrokkenheid bij het fonds en bij de aanvragers.
Lees het bericht op Facebook...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl