nieuws

Mondriaan Fonds

27 februari 2020

Melanie Bonajo naar Biënnale van Venetië in 2021

 
 
Vandaag maakten we bekend dat Melanie Bonajo Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Biënnale van Venetië in 2021. Een internationale jury selecteerde uit een longlist van kunstenaars en curatoren een shortlist, waarna unaniem voor Bonajo werd gekozen. Bonajo werkt samen met een curatorenteam bestaande uit Maaike Gouwenberg, Geir Haraldseth en Soraya Pol. Eerder maakte het Mondriaan Fonds bekend dat Nederland voor één keer vertrekt uit het Rietveld Paviljoen in de Giardini. Het werk van Bonajo zal te zien zijn in de Chiesetta della Misericordia in de Venetiaanse wijk Cannaregio.
Lees meer…

Verbreding mogelijkheden Werkbijdrage Jong Talent

 
 
Ben je een beeldend kunstenaar en heb je geen opleiding met een beeldende kunst-curriculum gevolgd? Bij wijze van pilot kun je nu ook een Werkbijdrage Jong Talent aanvragen. Je moet minimaal één en maximaal vier jaar (aantoonbaar) professioneel werkzaam zijn als kunstenaar. Met deze pilot wil het Mondriaan Fonds de mogelijkheden binnen de bijdrage verbreden en toegankelijker maken voor kunstenaars.
Lees verder…

Stimuleren erfgoedexpertise internationaal

 
 
Erfgoedinstellingen kunnen nog t/m 9 maart een aanvraag indienen voor de Open Oproep Erfgoedexpertise Internationaal. Deze oproep is gericht op internationale deskundigheid en kennisdeling bij erfgoedinstellingen. De bijdrage kan gebruikt worden voor onderzoek naar internationale best practices, het inhuren van specifieke expertise of het opzetten van internationale uitwisseling of samenwerking.
Lees verder…

Aanvraagronde buitenlandateliers voor kunstenaars en bemiddelaars

 
 
Berlijn, Brussel, Kolkata, Moengo, New York, Rio de Janeiro, Tokio, Tanger, Warschau en Willemstad. Kunstenaars en bemiddelaars kunnen een aanvraag indienen voor een werkperiode in 2020-21 bij buitenlandateliers in deze steden. Nieuw: Residency Think Tanger in Marokko, voor kunstenaars en ontwerpers, in samenwerking met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Deadline: 20 april.
Lees meer…

Fiona Zachariasse, directeur Natuurmuseum Brabant, over ontdekkingen en onderzoek

 
 
Leeuwentand of vleermuisvleugel: fascinerend aan de toekomstige schatkamer in Natuurmuseum Brabant is dat er allerlei natuurvoorwerpen voor het oprapen liggen, zegt Zachariasse. ‘Iedereen kan hier op onderzoek uit. We verleiden jongeren zelf aan de slag te gaan.’ Het museum kreeg een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en Erfgoedinstellingen voor een nieuwe ontdek- en onderzoekzaal. Aanvraagdeadline voor deze bijdrage: 2 maart.
Lees verder…

Mondriaan Fonds stimuleert bewezen talent

 
 
Achttien kunstenaars hebben onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent ontvangen. Deze bijdrage, voor kunstenaars die minimaal vier jaar professioneel actief zijn, draagt bij aan de ontwikkeling van nieuw werk en kan gebruikt worden voor onderzoek, experiment, materiaal, apparatuur of projecten.
Lees meer…

Hollandse Meesters on tour in het Fries Museum

 
 
Op 7 maart gaan in het Fries Museum drie nieuwe films van de serie ‘Hollandse Meesters in de 21ste eeuw’ in première. Mounira Al Solh is gefilmd door Hesdy Lonswijk, Femmy Otten door Xander de Boer en Lily van der Stokker door Aiman Hassani. Rond de premières is een feestelijk programma vol live muziek, performances en gesprekken met regisseurs en kunstenaars.
Lees meer…

Inloopspreekuur op 2 maart

 
 
Ben je een kunstenaar met plannen voor nieuw werk? Werkzaam bij een museum met plannen voor een tentoonstelling? Maandag van 14 tot 16 uur is het volgende inloopspreekuur bij het Mondriaan Fonds. Bij deze editie zijn ook medewerkers van Fonds Kwadraat en voordekunst aanwezig.
Meer info…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl