nieuws

Mondriaan Fonds

27 juni 2017

Toekenningen meerjarenprogramma’s musea en overige erfgoedinstellingen

 
 
Van een driejarig programma over dekolonisatie en demodernisatie tot de inrichting van een synagoge voor het ervaren van het Joodse leven in Drenthe. Negen instellingen ontvingen onlangs een bijdrage voor hun meerjarige programma’s: Museum van Loon, Science Center NEMO, Synagoge Coevorden, Van Abbemuseum, Oude Kerk, Arcam, Geo Fort, LIMA en Allard Pierson Museum.
Lees meer...

Team mentoring vernieuwd

 
 
In samenwerking met Cultuur+Ondernemen biedt het Mondriaan Fonds een programma-op-maat dat kunstenaars met een Werkbijdrage Jong Talent ondersteunt bij hun ondernemerschap en artistiek-inhoudelijke ontwikkeling. Het team van mentoren waar kunstenaars uit kunnen kiezen is onlangs vernieuwd. Laurence Aëgerter (kunstenaar), Eylem Aladogan (kunstenaar), Hanne Hagenaars (curator en schrijver), Katrin Korfmann (kunstenaar), Gabriel Lester (kunstenaar), Nathaniel Mellors (kunstenaar), Lisette Smits (curator en educator) en Juha van ’t Zelfde (DJ en organisator) zijn geselecteerd als nieuwe mentoren.
Lees meer...

Jaarlijkse Herdenking Slavernijverleden

 
 
Het NiNsee organiseert aanstaande zaterdag opnieuw de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden. Rondom het slavernijmonument in het Oosterpark in Amsterdam wordt herdacht dat op 1 juli 1863 de slavernij werd afgeschaft in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Het programma vindt plaats tussen 13:00 en 15:00 uur. Aansluitend wordt de vrijheid gevierd met het Keti Koti Festival.
Lees meer...

Deelnemers oriëntatiereis naar Verenigde Staten en Cuba bekend

 
 
Roel Arkesteijn (curator en auteur), Dina Danish (kunstenaar), Remy Jungerman (kunstenaar), Xander Karskens (artistiek directeur Cobra Museum), Ilga Minjon (curator en educator) en Vincent van Velzen (kunstcriticus en curator) zullen deelnemen aan de oriëntatiereis van het Mondriaan Fonds, die dit jaar plaatsvindt van 5 tot en met 17 november 2017. Het reisdoel is de Verenigde Staten (Houston, New Orleans en Miami) en Cuba (Havana).
Lees meer...

Publieksprogramma Cinema Olanda

 
 
Aanstaande vrijdag presenteert het Stedelijk Museum Amsterdam een programma met Wendelien van Oldenborgh en Lucy Cotter: een lezing, een screening van een vroeg werk van Van Oldenborgh, en een tafelgesprek. In Witte de With vindt nog tot en met 20 augustus Cinema Olanda: Platform plaats, met verschillende programma-onderdelen. Hiervan zullen geschreven verslagen en video-opnames worden gemaakt, die te vinden (zullen) zijn op de website van het Mondriaan Fonds. Op donderdag geeft Van Oldenborgh een radio-interview over vrouwen en diversiteit. Dit gesprek is live te volgen via de Facebook-pagina van Castrum Peregrini en daarna te beluisteren in het radioprogramma Kunst is Lang van Mister Motley.
Lees meer...

Nieuwe toekenningen op platform Opdrachtgeverschap

 
 
Het Mondriaan Fonds draagt bij aan kunstopdrachten in de publieke ruimte. Onlangs zijn veertien uiteenlopende opdrachten gehonoreerd: van Het Nationaal Monument MH17 tot nieuwe geluids- en klankkunstwerken voor de monumentale Gashouder in Maastricht. Het platform Opdrachtgeverschap toont alle kunstwerken die tot stand zijn gekomen uit samenwerkingen tussen kunstenaars en opdrachtgevers met een bijdrage van het fonds. De plannen kunnen betrekking hebben op een concrete opdracht of een bijzondere samenwerking met een kunstenaar, zoals het intensief volgen en tonen van het werk voor een periode van maximaal vier jaar.
Lees meer…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl