nieuws

Mondriaan Fonds

3 augustus 2017

Adviseurs beeldende kunst en erfgoed gezocht

 
 
Het Mondriaan Fonds zoekt per 1 januari nieuwe leden voor de poule van adviseurs. Aanvragen die bij het fonds binnenkomen, worden voorgelegd aan deskundige externe adviseurs op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed die deze beoordelen en het bestuur adviseren. Sollicitaties kunnen worden ingediend tot en met 15 september via een online formulier.
Lees meer...

De burgemeester, kunst en de wereld

 
 
'Hebben we door dat we maar zo’n klein dorpje zijn en cultuur hebben van wereldniveau?' Burgemeester Eberhard van der Laan maakte deze opmerking afgelopen zondag in VPRO’s Zomergasten. Birgit Donker schreef naar aanleiding van deze uitspraak een blog. 'Laten we er met elkaar voor zorgen dat we als klein land groot kunnen blijven op het gebied van kunst en cultuur en goed blijven omspringen met waardevol talent en met instellingen. Zodat we ook in de toekomst in het buitenland bekend blijven staan om onze kunst en cultuur van wereldniveau.'
Lees meer...

Cinema Olanda: Platform gemist?

 
 
In de afgelopen weken vond bij Witte de With Center for Contemporary Art een live programma plaats als onderdeel van Cinema Olanda: Platform. Wendelien van Oldenborgh nodigde gasten (activisten, kunstenaars, filmmakers en onderzoekers) uit die ieder een week van het programma invulden. Het publiek werd telkens gevraagd actief deel te nemen aan de discussie. Van de evenementen werden videoregistraties en geschreven verslagen gemaakt die op de website van het Mondriaan Fonds te vinden zijn. De tentoonstelling Cinema Olanda: Platform kan nog worden bezocht t/m 20 augustus.
Lees meer...

Nieuwe aanwinsten voor Rijksmuseum Twenthe

 
 
Het Rijksmuseum Twenthe heeft negen kunstwerken aangekocht uit de tentoonstelling 'Ik speel, dus ik ben', die momenteel te zien is. Het gaat om werken van Zoro Feigl, Michel Martens & Jetske Visser, David Scheidler, Bert Schoeren, Peter Zegveld, Christiaan Zwanikken en Eibert Draisma. Alle aankopen werden mede mogelijk gemaakt door een Bijdrage Collectieprogramma’s van het Mondriaan Fonds. Deze bijdrage is bedoeld voor aankopen van beeldende kunst en/of vormgeving na 1945 die binnen het collectieplan van een museum passen, (semi)permanent aan het publiek worden getoond en die voor Nederland belangrijk zijn. Op dit moment worden de aanvragen beoordeeld die zijn ingediend in de afgelopen aanvraagronde van deze bijdrage.
Lees meer...

Kunst uit Nederland in het buitenland

 
 
Solotentoonstellingen van Jennifer Tee, Melanie Bonajo, herman de vries, Wapke Feenstra, Geert Mul, Ola Vasiljeva, Katja Novitskova en Lily van der Stokker. De Biënnale van Venetië, documenta 14 en Skulptur Projekte Münster. Kunst uit Nederland is deze zomer volop te zien in het buitenland. Een digitale wereldkaart biedt een overzicht van alle internationale activiteiten waaraan het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen.
Lees meer...

Het Grootste Museum van Nederland

 
 
Van Midwolde tot Middelburg, van Enschede tot Amsterdam, Nederlandse kerken herbergen bijzondere voorwerpen. Samen vormen zij het grootste museum van het land. Museum Catharijneconvent brengt daarom in samenwerking met elf kerken en twee synagogen dit religieus erfgoed onder de aandacht van een breed publiek. Het Mondriaan Fonds droeg bij met een Bijdrage Samenwerking Musea.
Lees meer...

Deadlines in september

 
 
De zomermaanden zijn rustig, maar in september staan weer verschillende deadlines van aanvraagrondes op de kalender. Dit zijn: Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen en Bijdrage Opdrachtgeverschap (1 september), Bijdrage Publicaties (8 september), Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen (15 september), buitenlandatelier Schloss Ringenberg (22 september) en Bijdrage Samenwerking Musea (29 september).
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl