nieuws

Mondriaan Fonds

3 mei 2017

Nog een week tot opening Cinema Olanda

 
 
Minister Bussemaker opent op 10 mei de Nederlandse inzending voor de 57ste Biënnale van Venetië. De presentatie van kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter onthult onderbelichte delen uit de recente postkoloniale geschiedenis van Nederland. ‘Van Oldenborgh ziet haarfijn de onvolledigheid en vult de puzzel van het verleden aan met verhalen die in de vergetelheid dreigen te raken’, schrijft Birgit Donker in haar blog. ‘En zo draagt ze onbedaarlijk bij aan het beeld dat wij hebben van onszelf en van onze geschiedenis.’
Lees meer...

Voorbereidingen Prospects & Concepts 2018 van start

 
 
In februari 2018 zal het Mondriaan Fonds voor de zesde keer de tentoonstelling Prospects & Concepts organiseren tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van bijna tachtig beeldend kunstenaars die in 2016 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Het Mondriaan Fonds heeft Stijn Huijts uitgenodigd de tentoonstelling voor de tweede keer samen te stellen.
Lees meer...

Eerste toekenning Bijdrage Mobiel Erfgoed

 
 
Aanstaande vrijdag presenteert de Vereniging Museumkwartier Hembrug bij de Vrijheidsmaaltijd op het Museumplein in Amsterdam een vliegtuig dat op 5 mei 1945 landde op een zandveld aan de Stadionkade. Het haalde er een verzetsman op die de bevrijding van het toen nog bezette Amsterdam in kaart had gebracht. De presentatie wordt georganiseerd in samenwerking met het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Het Mondriaan Fonds kende een bedrag toe via de nieuwe Bijdrage Mobiel Erfgoed.
Lees meer…

Op locatie bij Rijksmuseum Twenthe

 
 
Het derde open huis op locatie van dit jaar vindt plaats op 23 mei bij Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Tijdens de bijeenkomst kunnen belangstellenden onder meer informatie opdoen over de bijdragemogelijkheden en activiteiten van het Mondriaan Fonds, in gesprek gaan met fondsmedewerkers en deelnemen aan een workshop.
Lees meer...

Lezing kunstwereld in Iran en Armenië

 
 
Acht curatoren uit Iran en Armenië spreken op 24 mei in Nest in Den Haag over het landschap van de beeldende kunst in hun land en stad, en de invloed die dit heeft op de institutionele modellen waar ze mee werken. Het Mondriaan Fonds organiseert de lezing naar aanleiding van de oriëntatiereis naar deze landen in 2016. Op dit moment staat de aanmelding open voor de reis in het najaar van 2017 naar de Verenigde Staten en Cuba.
Lees meer...

Roofkunst in Deventer

 
 
In de Bergkerk in Deventer is vanaf 12 mei een overzicht te zien van de collectie Nederlands Kunstbezit, door de nazi’s geroofde en gekochte werken die na de Tweede Wereldoorlog aan Nederland werden teruggeven. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Ter Borch Stichting in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl