nieuws

Mondriaan Fonds

03 november 2017

Stap over je schroom

 
 
Birgit Donker schreef haar nieuwste blog over de drukbezochte open huizen die het fonds de afgelopen maanden door het hele land organiseerde. 'Het Mondriaan Fonds wil een open fonds zijn. En we staan open voor alle aanvragers, we zijn geen onneembare burcht. Met ons bezoek aan Zeeland zijn we voorlopig uitgereisd, maar met uitwisselen zijn we nog niet klaar.'
Lees meer...

Beeldbepalers in De Balie

 
 
Een nieuw seizoen Beeldbepalers gaat dinsdag 14 november van start. Erik van Lieshout gebruikt De Balie een avond lang als laboratorium om het publiek te confronteren en de wereld van nu te bevragen en beoordelen. Op zondag 2 december is de beurt aan Marc Mulders.
Lees meer...

Oriëntatiereis naar Cuba en Verenigde Staten

 
 
Aanstaande zondag vertrekken zestien kunstenaars en bemiddelaars naar Cuba (Havana) en de Verenigde Staten (Houston, New Orleans en Miami) voor de oriëntatiereis die het Mondriaan Fonds samen met het Vlaamse Kunstenpunt, de Danish Arts Agency en de Zwitserse Pro Helvetia organiseert. Tot en met 17 november bezoeken zij musea, presentatie-instellingen, curatoren, kunstenaars en andere sleutelfiguren in de verschillende steden.
Lees meer...

Genomineerden prijs Jong MonumentenTalent bekend

 
 
De drie genomineerden voor de Jong MonumentenTalentprijs 2017 zijn bekend: Daan Claessen (3D-modellenbouwer), Lisette Breedveld (monumentenzorger gemeente Almere) en Max Beijk (molenmaker). Tijdens het Nationaal Monumentencongres op 9 november wordt bekend wie de winnaar is. Diegene krijgt een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject aangeboden door het Mondriaan Fonds.
Lees meer...

Tien topstukken naar Fries Museum

 
 
De afgelopen weken waren ze te zien in het Mauritshuis en vanaf 4 november in het Fries Museum: tien belangrijke aanwinsten zijn op reis door Nederland. De topstukken worden verder gepresenteerd in Museum TwentseWelle, het Van Abbemuseum, het Kröller-Müller Museum en het Bonnefantenmuseum. Naast de BankGiro Loterij droeg het Mondriaan Fonds aan meerdere aankopen bij, een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl