nieuws

Mondriaan Fonds

30 januari 2020

Nieuwe partner voor de KunstKoop

 
 
Het Mondriaan Fonds heeft een nieuwe samenwerkingspartner voor de KunstKoop gevonden: Santander Consumer Finance Benelux. Eelco van der Lingen: ‘We zijn blij dat we deze samenwerking tot stand hebben kunnen brengen en we hopen dat we hiermee de KunstKoop niet alleen succesvol kunnen continueren, maar ook dat we samen met de nieuwe financiële partner en de galeriehouders een impuls kunnen geven aan het kopen van kunst.’
Lees meer….

‘Zonder de KunstKoop had ik ervan afgezien’

 
 
Robert Meulendijk vertelt over zijn aankoop van een glassculptuur van Marinke van Zandwijk bij Galerie Franzis Engels in Amsterdam. 'Ik vond de verschillende gedekte kleuren blauw van het glas direct prachtig.’ Meulendijk was eigenlijk niet van plan thuis te komen met een kunstwerk. Hij had net een verhuizing en verbouwing achter de rug: 'Door de KunstKoop kan ik in termijnen betalen en merk ik er niks van, terwijl ik toch iedere dag kan genieten van het werk van Marinke.’
Lees meer...

Prospects & Concepts: een kans om uit te pakken

 
 
Voor de achtste keer presenteert het Mondriaan Fonds tijdens Art Rotterdam Prospects & Concepts. Op de tentoonstelling is werk te zien van 66 beeldend kunstenaars die een financiële bijdrage ontvingen om een start te maken met hun carrière. Gastcurator Johan Gustavsson: ‘Het brengt zo’n breed spectrum aan getalenteerde kunstenaars samen, dat je je daar als curator en kunstkijker alleen maar enorm op kunt verheugen.’
Lees meer...

Van Gogh Museum verwerft belangrijke pastel van Degas

 
 
Het Van Gogh Museum heeft een belangrijke pastel van de Franse impressionist Edgar Degas verworven: ‘Badende vrouw’ uit ca. 1886. Van Gogh was een groot bewonderaar van deze pastels en schreef hierover in zijn brieven. Voor de Collectie Nederland is het een belangrijke aanwinst: een dergelijk uitgewerkte pastel ontbrak nog in de nationale collectie.
Lees meer…

Open Oproep voor professionaliseren erfgoedvrijwilligers

 
 
Erfgoedorganisaties die hun vrijwilligersbeleid willen professionaliseren kunnen nog t/m 10 februari een bijdrage aanvragen via de Open Oproep Erfgoedvrijwilligers. De oproep richt zich op kennisoverdracht en -verruiming; het vergroten van diversiteit binnen de vrijwilligerspoule; het ontwikkelen van activiteiten die vrijwilligersvraag en -aanbod bij elkaar brengen en investeringen in bijvoorbeeld cursussen voor vrijwilligers.
Lees meer…

Uiteenlopende resultaten eerste ronde Open Oproep Ambachten

 
 
De eerste ronde van de Open Oproep Eigentijds gebruik van ambachten heeft vier bijzondere samenwerkingen opgeleverd tussen kunstenaars en ambachtslieden. Dit zijn: Mandy den Elzen & preparateur Andries van Dam; Patricia Kaersenhout & glaskunstenaars Durk Valkema en Anna Carlgren; Michiel van Bakel & glasblazer Geir Nustad; en Gerbrand Burger & houtproducenten Jaap en Michiel van Leersum. Deadline tweede aanvraagronde: 30 maart.
Lees meer…

Een werkperiode bij ZERO Foundation in Düsseldorf

 
 
Onderzoekers en curatoren kunnen nog t/m 24 februari aanvragen voor een residency bij de ZERO Foundation in Düsseldorf. Dit onderzoekscentrum stimuleert de dialoog tussen kunst, wetenschap en de maatschappij. Zij kunnen voor hun onderzoek gebruik maken van het ZERO archief en het uitgebreide internationale netwerk. De werkperiode loopt van 1 augustus 2020 t/m 31 januari 2021.
Lees meer…

Welkom op ons inloopspreekuur

 
 
Ben je kunstenaar of bemiddelaar met plannen voor nieuw werk? Werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling? Het eerstvolgende inloopspreekuur is op 3 februari van 14 tot 16 uur.
Lees meer…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl