nieuws

Mondriaan Fonds

30 juli 2019

Vooraankondiging: extra budget voor 75 jaar vrijheid

 
 
De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt 15 miljoen euro ter beschikking voor de vernieuwing van oorlogsmusea, voor onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog (WOII) en voor het vergemakkelijken van de digitale toegang tot bronnen en archieven van WOII. Het Mondriaan Fonds zal het extra budget op basis van een subsidieregeling verdelen. De subsidies zijn bedoeld voor musea, erfgoedinstellingen, grassroot initiatieven en onderzoeksinstellingen.
Lees meer...

Internationaal netwerken tijdens Istanbul Biënnale

 
 
Om de internationale positie van kunstenaars uit Nederland een impuls te geven wil het Mondriaan Fonds de aanwezigheid van kunstenaars op belangrijke evenementen stimuleren. Voor de preview en opening van de Istanbul Biënnale (van 12 tot en met 14 september) worden tien reisvouchers ter beschikking gesteld. Aanvragen kan tot en met 5 augustus.
Lees meer...

Inloopspreekuur 5 augustus

 
 
Na een korte zomerstop vindt het volgende inloopspreekuur van het Mondriaan Fonds plaats op 5 augustus. Heb je plannen voor een project en wil je weten welke bijdrage daar bij past? Kom langs vanaf 14.00 uur aan de Brouwersgracht in Amsterdam. Het is ook mogelijk om van tevoren een afspraak te maken, binnen of buiten het spreekuur.
Lees meer…

Verlangen naar verre kusten

 
 
‘Ons gastenboek loopt vol laaiende reacties. Mensen schrijven dat ze niet wisten dat dit bestond. En hoe waanzinnig mooi ze het vinden. Ze noemen het een emotionele roller coaster!,’ aldus conservator Willemijn Lindenhovius over ‘Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860 – 1910)’ in het Drents Museum. De tentoonstelling vertelt via zeventig topwerken uit Italiaanse musea het verhaal over de eerste vijftig jaar na de eenwording van Italië in 1861. Te zien tot en met 3 november.
Lees meer…

Video: Nationaal Glasmuseum Leerdam

 
 
Maak kennis met het Nationaal Glasmuseum in Leerdam, het enige museum dat geheel gewijd is aan glas en publiek verwelkomt in een glasblazerij. Thijs van Gasteren maakte in opdracht van het Mondriaan Fonds een video met directeur Astrid Hertog over de tentoonstelling ‘Glas in Zicht’. Deze presentatie is gewijd aan glas in de architectuur van 1850 tot nu en is te zien tot en met 3 november.
Bekijk de video…

De jury Museumtalent 2019 kan aan de slag

 
 
Er zijn niet eerder zoveel inzendingen voor de Museumtalentprijs geweest: 27 jonge professionals zijn aangedragen, afkomstig van grote én kleinere musea, verspreid over het land. Tijdens het Museumcongres op 3 oktober in Kerkrade zullen drie finalisten zich presenteren en wordt bekend gemaakt wie van hen zich het Museumtalent 2019 mag noemen. Monumententalenten kunnen nog tot 16 september worden aangedragen.
Lees meer...

Werken bij het Mondriaan Fonds?

 
 
Het Mondriaan Fonds zoekt per direct een projectmedewerker voor het verdere ontwerp, de begeleiding en de organisatie van het traject rond de viering van 75 jaar vrijheid. Reageren kan tot en met 18 augustus. Daarnaast zijn er vacatures voor een hoofd bureau erfgoed en pilots, een hoofd communicatie en een HR-manager. Solliciteren hiervoor kan tot en met 15 september.
Bekijk hier de vacatures…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl