nieuws

Mondriaan Fonds

30 juni 2020

Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden

 
 
Op 1 juli 2020 is de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden in het Oosterpark in Amsterdam, bij het Nationaal Monument Slavernijverleden. De herdenking wordt georganiseerd door het NiNsee, met een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Door de maatregelen rond corona is het programma aangepast en is de herdenking deze keer niet toegankelijk voor publiek. De NOS verzorgt een live uitzending vanaf 13.00 uur.
Lees meer...

De Fair Practice Code in beeld

 
 
De Fair Practice Code – hoe ga je er als aanvrager mee om? Lees de code, kijk naar je organisatie, wees eerlijk, stel doelen, schrijf plannen, zet stappen. Bekijk de animatie voor meer info en tips.
Bekijk de animatie...

Projectinvestering Kunstenaar, ook tijdens corona

 
 
Ben je of ken je iemand van wie projecten, opdrachten, tentoonstellingen of verkopen zijn weggevallen of uitgesteld door de coronacrisis? Je kunt als kunstenaar nu tijdelijk een bijdrage aanvragen voor een werkperiode van maximaal zes maanden om de geleden schade op te vangen. Dit gaat via het reguliere aanvraagformulier van de projectinvestering, maar de eisen die aan je werkplan worden gesteld zijn veel minder uitgebreid. Geef dit nieuws vooral ook door aan iedereen voor wie dit relevant is!
Lees meer...

Deadline voor kunstpodia 6 juli

 
 
Plannen voor een serie activiteiten rond presentatie, experiment, opinie en debat? Kunstinitiatieven, kunstcollectieven en beeldende kunstinstellingen met een programma van één tot vier jaar kunnen een aanvraag doen voor de nieuwe Bijdrage Programma’s Kunstpodia. Deze regeling biedt mogelijkheden tot groei en ontwikkeling, zowel aan klein experimenteel initiatief, als aan culturele instellingen van lokaal of internationaal belang. Deadline: 6 juli.
Lees meer...

Tijdelijke ondersteuning aan regionale musea, deadline 10 juli

 
 
Regionale musea met een landelijke uitstraling die financiële problemen hebben door covid-19 kunnen via de Compensatieregeling Coronacrisis Musea > 100.000 bezoekers ondersteuning aanvragen. Doel is deze musea als vitale onderdelen in de culturele infrastructuur in stand houden en werkgelegenheid waarborgen. De regeling heeft een korte aanvraagtermijn. De deadline is vrijdag 10 juli.
Lees hier de regeling en FAQ...

Vooraankondiging Compensatieregeling Coronacrisis Musea 40.000 - 100.000 bezoekers

 
 
De Compensatieregeling Coronacrisis Musea 40.000 - 100.000 bezoekers is vanochtend gepubliceerd in de Staatscourant. Dat betekent dat de regeling binnenkort bij het Mondriaan Fonds kan worden opengesteld. Doel is deze musea als vitale onderdelen van de culturele infrastructuur overeind houden. De regeling is een aanvulling op de Compensatieregeling Coronacrisis Musea > 100.000 bezoekers en wordt gefinancierd uit de eigen middelen van het Mondriaan Fonds, met een budget van 1,8 miljoen euro.
Lees meer...

Stel je vragen per mail!

 
 
Ben je kunstenaar of bemiddelaar met plannen voor nieuw werk? Werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling? We kunnen je het beste helpen als je jouw vragen per mail stuurt: kijk op de site wie contactpersoon is van de beoogde regeling. Overige vragen of geen contactpersoon? Mail naar communicatie@mondriaanfonds.nl
Contactpersonen per regeling vind je hier…

Alle extra maatregelen rond covid-19 op een rijtje

 
 
Hoe helpt het Mondriaan Fonds de beeldende kunst en erfgoedsector in de crisis door corona? Alle steunmaatregelen vind je in één overzicht op onze website.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl