nieuws

Mondriaan Fonds

31 augustus 2021

Beeldbepalers in De Balie met Iris Kensmil: 4 sept

 
 
In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende beeldend kunstenaars een avond lang de gelegenheid om De Balie als podium te gebruiken. De kunstenaars presenteren (in samenwerking met anderen) nieuw werk of zetten hun bestaande werk in een ander daglicht. De eerstvolgende editie is met Iris Kensmil op zaterdag 4 september 2021 om 20.00 uur.
Klik hier voor kaarten...

Online Q&A Innovatielabs: 2 sept

 
 
Heb jij ideeën over hoe de culturele en creatieve sector zich kan herstellen na de coronacrisis? En wil je deelnemen aan een ontwerpend onderzoek naar nieuwe oplossingen? Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomst ‘Q&A Innovatielabs‘ georganiseerd door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie namens alle rijkscultuurfondsen.
Geef je op via het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie...

Programma Vistas of Modernity Rolando Vázquez: 11 sept

 
 
Op 11 september 2021 van 15.00 tot 17.00 uur organiseren Kunstinstituut Melly en het Mondriaan Fonds een programma rond het essay ‘Vistas of Modernity: decolonial aesthesis and the end of the contemporary’ van Rolando Vázquez. Het programma verkent de historische context en de huidige vocabulaires van actuele debatten over de inclusiviteit van kunstinstellingen zoals musea en hedendaagse kunstruimtes. Met een keynote speech van professor Gloria Wekker, een gesprek met de auteur en gelegenheid voor aanwezigen om te reageren op het essay.
Moderator: Nancy Jouwe. Voertaal: Engels.
Klik hier als je het programma wil bijwonen...

Online spreekuur voor kunstenaars, curators en beschouwers: 4 okt

 
 
Ben je een kunstenaar met plannen voor nieuw werk, een project, een tentoonstelling of een samenwerking? Curator of beschouwer met plannen voor een onderzoek? Misschien kom je in aanmerking voor een van de regelingen van het Mondriaan Fonds. Om je op weg te helpen in ons aanbod voor individuele aanvragers organiseert het Mondriaan Fonds een plenair online spreekuur op 4 oktober van 15.00 tot 16.00 uur.
Klik hier voor meer info over het spreekuur…

2 bijzondere aankopen

 
 
Nederlandse musea en andere erfgoedinstellingen die bijzondere objecten of deelcollecties willen verwerven kunnen een bijdrage Aankopen aanvragen bij het Mondriaan Fonds. Recent werden 2 bijzondere aankopen gedaan met behulp van deze bijdrage. Het Centraal Museum, Frans Hals Museum, Stedelijk Museum Amsterdam en Van Abbemuseum gingen een samenwerking aan voor de aankoop van het werk “Guess Who’s Coming to Dinner Too?” van Patricia Kaersenhout. De installatie, bestaande uit 4 grote tafels elk in de vorm van een driehoek, heeft plaats voor 60 onderbelichte, zwarte heldinnen van verzet. Ook hebben we bijgedragen aan de aankoop van het beeldhouwkunstwerk Calvarie door het Rijksmuseum Amsterdam. Calvarie is in ca. 1390-1400 gemaakt door één van de belangrijkste vroege beeldhouwers uit Nederland: Claus Sluter.
Meer voorbeelden van wat wij mede mogelijk maken….

Laat je horen aan onze vergadertafel!

 
 
Voor het beoordelen van aanvragen zoeken we per 1 januari 2022 weer een aantal nieuwe adviseurs met specifieke expertise. Word jij de nieuwe adviseur van het Mondriaan Fonds? Solliciteer voor 7 september of tip iemand die je kent.
Bekijk de verschillende vacatures…

Deadline aanvragen Publicatie: 6 sept

 
 
Heb je plannen om een bijzondere en vernieuwende publicatie over het werk van een levende beeldend kunstenaar uit Nederland te maken? Of een oeuvre-publicatie als reflectie van een kunstenaar op zijn werk? Misschien is de bijdrage Publicatie iets voor jou. De bijdrage kan aangevraagd worden door beeldend kunstenaars en uitgevers.
Kijk hier voor de uitleg van deze regeling…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl