nieuws

Mondriaan Fonds

5 september

Opening tentoonstelling Prix de Rome 2019

 
 
Een mix van film, performances, installaties en schilderijen: nu nog volop in ontwikkeling. Vanaf 19 oktober kan iedereen kennismaken met het nieuwe werk van Sander Breure & Witte van Hulzen, Esiri Erheriene-Essi, Femke Herregraven en Rory Pilgrim. Dan opent de tentoonstelling van de vier genomineerden voor de Prix de Rome Beeldende Kunst in het Stedelijk Museum Amsterdam. De bekendmaking van de winnaar is op donderdag 31 oktober.
Lees meer...

Aankoop zelfportret Paul Thek door Gemeentemuseum Den Haag

 
 
Het Gemeentemuseum Den Haag heeft een zelfportret van de Amerikaanse kunstenaar Paul Thek (1933-1988) verworven: ‘Farewell to Washington Square (Self-Portrait)’ uit 1972. Met de nieuwe aanwinst heeft het museum drie bijzondere werken van Thek in huis. Eerder werden het drieluik ‘Zonder Titel’ en de sculptuur 'Untitled’ aangekocht, ook met een bijdrage van het Mondriaan Fonds. De nieuwe aankoop versterkt ons internationaal gerichte verzamelbeleid, aldus directeur Benno Tempel.
Lees meer…

Mondriaan Fonds draagt bij aan bewezen talent

 
 
Achttien kunstenaars die minimaal vier jaar professioneel werkzaam zijn, ontvingen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent. De bijdrage biedt ruimte voor experiment en de ontwikkeling van nieuw werk, maar kan ook besteed worden aan de uitvoering van een opdracht of deelname aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland.
Lees meer…

Open Oproep Digitaal Erfgoed

 
 
Op 7 oktober is de eerste deadline voor de Open Oproep Digitaal Erfgoed. Erfgoedorganisaties en/of organisaties die met hen samenwerken kunnen een bijdrage aanvragen voor het publieksvriendelijk maken van gedigitaliseerde erfgoedcollecties, materieel en immaterieel. Ook het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Fonds voor Cultuurparticipatie hebben bijdragemogelijkheden voor nieuwe gebruiksvormen van digitaal erfgoed en het bereiken van nieuwe doelgroepen.
Lees meer…

Deadlines diverse aanvraagrondes

 
 
Deze maand is de deadline voor de volgende aanvraagrondes: Bijdrage Publicaties, over werk van levende kunstenaars uit Nederland; Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen, beide: 16 september. Een ontwikkelingsbijdrage voor De Verbeelding, films op de grens van cinematografie en beeldende kunst: 17 september.
Lees meer…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl