nieuws

Mondriaan Fonds

Nieuws 6 december

Nieuwe adviseurs benoemd

 
 
Na voordracht van de selectiecommissie heeft het Mondriaan Fonds 22 nieuwe adviseurs beeldende kunst en erfgoed benoemd. Dit zijn: Raoul Balai, Marja Bloem, Denise Campbell, Koen Delaere, Carlijn Diesfeldt, Marianne Eekhout, Arminda Franken-Ruiz, Quinsy Gario, Yuki Kho, Anne Ruygt, Riemer Knoop, Jan Robert Leegte, Judith Leysner, Frits Loomeijer, Tirzo Martha, Radna Rumping, Bastiaan Steffens, Marco Streefkerk, Brenda Tempelaar, Aline Thomassen, Awoiska van der Molen en Agnes Winter. Zij versterken per 1 januari 2020 de poule van adviseurs die aanvragen beoordelen.
Lees meer...

Nederlandse inzending Biënnale van Venetië

 
 
Eind november sloten de deuren van de 58e Biënnale van Venetië. 'The Measurement of Presence', de presentatie met werk van Remy Jungerman en Iris Kensmil, samengebracht door curator Benno Tempel, heeft 308.000 bezoekers getrokken. Het Mondriaan Fonds zal begin 2020 meer bekend maken over de opzet voor de Nederlandse inzending voor de volgende editie in 2021.
Lees meer...

Op naar het buitenland!

 
 
Twee nieuwe mogelijkheden voor kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland: een residency bij de ZERO Foundation in Düsseldorf of een Voucher Internationaal om in te gaan op een uitnodiging van een internationaal hedendaags platform. De werkperiode bij ZERO loopt van 1 augustus 2020 t/m 31 januari 2021, met als aanvraagdeadline 20 januari 2020. Voucher Internationaal kan op elk moment worden aangevraagd, tot 15 november 2020.
Lees meer...

Oproep voor professionaliseren erfgoedvrijwilligers

 
 
Erfgoedorganisaties die hun vrijwilligersbeleid willen professionaliseren kunnen een bijdrage aanvragen via de Open Oproep Erfgoedvrijwilligers. De oproep richt zich op thema’s zoals kennisoverdracht en -verruiming; het vergroten van diversiteit binnen de vrijwilligerspoule; het ontwikkelen van activiteiten en voorzieningen die vrijwilligersvraag en -aanbod bij elkaar brengen en investeringen in bijvoorbeeld cursussen voor vrijwilligers.
Lees meer...

Wafae Ahalouch over kunstenaarshonoraria

 
 
‘Exposeren is iets wat je graag wilt als kunstenaar. De eer is groot! Maar laten we even inzoomen. Zonder kunstenaars geen tentoonstelling: klaar!’ Zo concludeert Wafae Ahalouch in haar interview met het Mondriaan Fonds, over het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria en de groepsshow ‘What if Women Ruled the World’ bij Garage Rotterdam. Ze exposeert t/m 22 december bij Club Solo in Breda.
Lees meer...

Voor samenwerkingen

 
 
Het Mondriaan Fonds versterkt de samenwerking tussen musea, erfgoedinstellingen en maatschappelijke organisaties, bijvoorbeeld op het gebied van publieksbereik, educatie en collectiebeleid. Onlangs kregen drie musea een samenwerkingsbijdrage: Stichting Ons Museum, Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea en Het Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel. Daarnaast ontvingen Museum Het Palthe Huis in Oldenzaal, het Amsterdam Museum en het Van Abbemuseum een bijdrage om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren.
Lees meer...

Samenwerking met CineCrowd

 
 
Het Mondriaan Fonds werkt samen met crowdfundingplatform CineCrowd. Dit betekent dat kunstenaars op het grensvlak van film en beeldende kunst een bijdrage kunnen aanvragen voor hun crowdfundingcampagne. Anne Houwing, directeur CineCrowd: ‘Het Mondriaan Fonds stelt ons via deze samenwerking in staat om ook beeldend kunstenaars die niet in een klassiek hokje passen te ondersteunen bij een crowdfunding campagne.’
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl