nieuws

Mondriaan Fonds

6 februari 2018

Prospects & Concepts - Mondriaan Fonds toont talent tijdens Art Rotterdam

 
 
Het Mondriaan Fonds toont van 8 tot en met 11 februari tijdens Art Rotterdam het werk van beeldend kunstenaars die recent een Werkbijdrage Jong Talent kregen. Deze zesde editie van Prospects & Concepts belooft een levendige te worden met werk van 79 deelnemers. Birgit Donker schrijft: “Het werk van deze kunstenaars is nog lang niet uit ontwikkeld. Ze hebben nog zo veel in petto. En dat maakt het juist zo spannend want het is niet alleen een feest voor nu maar ook een belofte voor later. In alle toonaarden roept het uit: mis dit niet, want hier toont zich de toekomst.”
Lees meer...

Engagement, onderzoek en ontwikkeling

 
 
Gastcurator Stijn Huijts (directeur Bonnefantenmuseum Maastricht) stelt Prospects & Concepts voor de tweede keer samen. Volgens hem is de rijke pluimage de kracht van de tentoonstelling. “De meeste deelnemers worden in hun werk gedreven door een uitgesproken engagement met de wereld waarin we leven. Onderwerpen die langskomen zijn onder andere wetenschap, politiek, esoterie, spiritualisme, religie, macht en ideologie, identiteit en cultuur, posthumanisme en techno-feminisme, naast macro-economische en ecologische vraagstukken, commercie, ethiek en kapitalisme.” Deze onderwerpen komen aan bod in een diverse presentatie van schilderijen, films, ruimtelijke installaties, tekeningen, foto’s en performances.
Lees meer...

Prospects & Co Workspace

 
 
Het hart van de tentoonstelling wordt gevormd door de Prospects & Co Workspace, een informele en dynamische ontmoetingsplek met een vol programma. Er zijn onder meer artist talks, interviews, sneak previews, een muzikaal optreden van Anna Sophie de Vries, een lezing in de vorm van een spel door Marjet Zwaans en een sharing circle van Jasper Griepink gericht op seksualiteit in het publieke domein. Het Mondriaan Fonds verzorgt er samen met Cultuur+Ondernemen een informatiebijeenkomst over het mentoringprogramma voor beginnende kunstenaars.
Lees meer...

Interview met kunstenaar Janine van Oene

 
 
“Op de Ateliers werd ik pittig gepusht allerlei richtingen te verkennen; langs de randen van de schilderkunst te gaan. Ik luisterde altijd goed naar iedereen. Nu naar mezelf. Dat lukt heel aardig.” Janine van Oene ontving begin 2017 een Werkbijdrage Jong Talent. Ze vond hiermee het antigeluid dat ze nodig had om haar eigen weg te banen. Haar werk is inmiddels aangekocht voor diverse collecties en ze won de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Nu neemt ze deel aan de tentoonstelling Prospects & Concepts.
Lees meer...

Ontwerp en publicatie

 
 
Net als de afgelopen jaren werkt het Mondriaan Fonds voor Prospects & Concepts samen met Tom Postma Design voor het ruimtelijk ontwerp en Team Thursday voor het grafisch ontwerp. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie, die verspreid wordt op Art Rotterdam. Teksten werden geschreven door Stijn Huijts, Mirjam Beerman en Birgit Donker.
Lees meer...

Koop kunst met de KunstKoop op Art Rotterdam

 
 
Op Art Rotterdam wordt door 42 galeries de KunstKoop aangeboden. Met de KunstKoop kunnen particulieren hedendaagse kunst en vormgeving op afbetaling kopen zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als een renteloze lening wordt afgesloten via de KunstKoop hoeft het totaalbedrag namelijk niet ineens betaald te worden, deze kan in maandelijkse termijnen worden afgelost. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl