nieuws

Mondriaan Fonds

07 februari 2017

Prospects & Concepts

 
 
Deze week opent de vijfde editie van Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent. De tentoonstelling is te zien van 9 t/m 12 januari tijdens Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Op de tentoonstelling wordt werk gepresenteerd van de 65 beeldend kunstenaars die in 2015 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Curator Stijn Huijts maakte in overleg met de kunstenaars een selectie uit hun werk, variërend van olieverfschilderijen tot sociaal-politiek poppentheater. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met informatie over het werk van alle deelnemende kunstenaars.

Lees meer…

Het gebeurt in Rotterdam

 
 
Zo veel om naar uit te kijken op en rond Art Rotterdam, schrijft Birgit Donker in haar nieuwste blog. Het begint al op het Centraal Station, met een videokunstwerk van het duo Broersen & Lukács. Ook het Mondriaan Fonds laat zich niet onbetuigd. Prospects & Concepts is een overdadige uitstalkast met werk van jong talent dat de toekomst gaat veroveren. ‘Een tempel van hoop’, zoals een bezoeker het eens mooi verwoordde.
Lees meer…

Prospects & Co Workspace

 
 
In het hart van de tentoonstelling bevindt zich de Prospects & Co – Workspace, een informele plek waar kunstenaars, publiek, professionals en kunststudenten elkaar kunnen ontmoeten. Dagelijks presenteren de deelnemende kunstenaars en het Mondriaan Fonds hier een gevarieerd programma met performances, artist talks, rondleidingen, lezingen, debatten en meer. Medewerkers van het Mondriaan Fonds zijn aanwezig om bezoekers te informeren over bijdragemogelijkheden.
Lees meer…

Vooruitblik op Cinema Olanda

 
 
Beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter blikken op Art Rotterdam vooruit op de Nederlandse inzending voor de 57ste Biënnale van Venetië. In een tweegesprek gaan ze in op de ideeën achter en de voorbereidingen voor hun presentatie rond onderbelichte delen van de recente Nederlandse postkoloniale geschiedenis. Birgit Donker zal het gesprek introduceren en Steven ten Thije is moderator. Het vindt plaats op 10 februari van 13:30 tot 14:30 uur in de Reflections Room van de Van Nellefabriek.
Lees meer…

Koop kunst met de KunstKoop

 
 
Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de verkooptentoonstelling ‘Editions & Multiples’ van We Like Art op Art Rotterdam. De werken zijn geprijsd tussen 100 en 2.000 euro en grotendeels te koop met de KunstKoop. De KunstKoop wordt ook aangeboden door 42 galeries op de beurs en negentien galeries op Rotterdam Contemporary Art Fair. Met de KunstKoop kunnen particulieren hedendaagse kunst en vormgeving op afbetaling kopen zonder dat zij rente hoeven te betalen.
Lees meer...

Bezoekersprogramma Art Rotterdam

 
 
In samenwerking met Art Rotterdam heeft het Mondriaan Fonds een groep buitenlandse curatoren uitgenodigd Nederland te bezoeken. Onderdeel van het programma is een VIP-preview van de beurs en de tentoonstelling Prospects & Concepts. Verder bezoeken de curatoren verschillende presentatie-instellingen, musea en andere culturele instellingen in Rotterdam en Den Haag. Ook nemen ze deel aan rondleidingen, een persconferentie en prijsuitreiking.
Lees meer…

Werkbijdrage Jong Talent

 
 
Alle kunstenaars die deelnemen aan Prospects & Concepts ontvingen een Werkbijdrage Jong Talent. De bijdrage is bedoeld voor beloftevolle beeldend kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding en kan worden aangevraagd na een jaar artistieke praktijk. Deze kan gebruikt worden voor alles wat verband houdt met de ontwikkeling van nieuw werk, zoals onderzoek, materiaal, apparatuur en projecten in binnen- of buitenland. Ook kan deze besteed worden aan deelname aan tentoonstellingen en manifestaties. Kunstenaars die langer dan vier jaar werkzaam zijn kunnen een Werkbijdrage Bewezen Talent aanvragen.
Lees meer…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl