nieuws

Mondriaan Fonds

07 februari 2019

Prospects & Concepts is geopend

 
 
Het Mondriaan Fonds presenteert van 7 t/m 10 februari tijdens Art Rotterdam de tentoonstelling Prospects & Concepts. Deze zevende editie toont het werk van 67 beeldend kunstenaars die een financiële bijdrage ontvingen om een start te maken met hun carrière. ‘De individuele aandacht en concentratie voor de meest uiteenlopende onderwerpen is ongekend: van walvissenvet tot bijna uitgestorven talen, van dopamine tot censuur, van motten tot de geschiedenis van Radio Kootwijk. Dat maakt het werk van de kunstenaars van Prospects & Concepts 2019 belangrijk en waardevol. Het heeft een prachtig caleidoscopisch geheel aan kunstwerken opgeleverd, die ik stuk voor stuk niet had willen missen,’ aldus gastcurator van de tentoonstelling Macha Roesink.
Lees meer...

Prospects & Co-Workspace

 
 
Bezoekers worden voor even de sterren van een op reclames gebaseerde utopische wereld in een decor van Frank en Michiel of kunnen zich laten meevoeren in een tour langs het onzichtbare deel van steden in de studio van Golrokh Nafisi. Een pianola van Vibeke Mascini die wordt aangedreven door elektriciteit uit aangespoelde walvissen, een performance met ladders van Dóra Benyó. Didi Lehnhausen toont films over de relatie tussen kunst en brein en gaat in gesprek met professor psychiatrie Jim van Os, Julius Thissen een film over het stereotype van de westerse zakenman en spreekt met schrijver/beleidsmaker Ilias Mahtab. In het hart van Prospects & Concepts bevindt zich de Workspace, een dynamische ontmoetingsplek voor kunstenaars, professionals en publiek met screenings, performances en (artist) talks.
Lees meer…

De weg naar Prospects & Concepts

 
 
'De volgeschreven notitieboeken, een geheimzinnige ordening via gekleurde post-its en old school ingetekende plattegronden van curator Macha Roesink leidden in een samenwerking met Tom Postma Design tot een ontwerp waar elke kunstenaar een plek heeft gekregen.' De blog die Mirjam Beerman (coördinator) schreef toont de aanloop naar Prospects & Concepts.
Lees meer...

Ontwerp en publicatie

 
 
Net als de afgelopen jaren werkt het Mondriaan Fonds voor Prospects & Concepts samen met Tom Postma Design voor het ruimtelijk ontwerp en Team Thursday voor het grafisch ontwerp. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie, die verspreid wordt op Art Rotterdam. Teksten werden geschreven door Mirjam Beerman, Esther Darley en Macha Roesink.

Koop met de KunstKoop op Art Rotterdam

 
 
Op Art Rotterdam kan bij meer dan veertig galeries de KunstKoop worden gebruikt. Hiermee kunnen particulieren in de leeftijd 18 tot en met 77 jaar werk op afbetaling kopen. Met een renteloze lening via de KunstKoop hoeft het bedrag voor een werk niet ineens te worden betaald, maar kan dit in maandelijkse termijnen worden afgelost, zonder extra kosten. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening.
Lees meer...

Ellen Mara De Wachter te gast in bezoekersprogramma

 
 
Ellen Mara De Wachter (curator en schrijver voor o.a. Frieze magazine) zal op zaterdag 9 februari om 16.00 uur een lezing houden in de Workspace van de tentoonstelling Prospects & Concepts op Art Rotterdam. Zij spreekt over het belang en de geschiedenis van samenwerkingsverbanden in hedendaagse kunstenaarspraktijken. Naar aanleiding van haar boek Co-Art: Artists on Creative Collaboration. Ellen Mara De Wachter is tevens te gast in het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds, waarin een groep buitenlandse curatoren is uitgenodigd om Art Rotterdam te bekijken.
Lees meer...

Hollandse Meesters in citizenM

 
 
Tijdens Art Rotterdam worden in de citizenM Cinema portretten vertoond uit de reeks ‘Hollandse Meesters in de 21 eeuw’. Hierin zijn hedendaagse Nederlandse kunstenaars in beeld gebracht door gerenommeerde filmmakers. Te zien zijn portretten van: Anne Wenzel, Rezi van Lankveld, Erik van Lieshout, Ronald Zuurmond, Marc Mulders, Sjoerd Buisman, Teun Hocks, Rob Birza, Emo Verkerk, Tom Claassen, Maria Roossen, Berend Strik, Paul Kooiker, Marcel van Eeden, Iris van Dongen en Amie Dicke.
Lees meer...

Opening opdracht aan Kate Cooper

 
 
Tijdens Art Rotterdam opent bij A Tale of a Tub een tentoonstelling met nieuw werk van Kate Cooper. De installatie zal een dialoog aangaan met de tentoonstellingsruimte waarbij Cooper experimenteert met de manier waarop het geluid van video’s en nieuw geluidswerk zich verspreiden en in elkaar overlopen. Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap en een bijdrage via het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria toe.
Lees meer…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl