nieuws

Mondriaan Fonds

8 april 2021

Shortlist Prix de Rome Beeldende Kunst bekend

 
 
Zojuist hebben we de shortlist van de Prix de Rome bekend gemaakt! De internationale jury van de Prix de Rome heeft Mercedes Azpilicueta - Alexis Blake - Silvia Martes - Coralie Vogelaar genomineerd. De vier kunstenaars krijgen een werkbudget om nieuw werk te realiseren. Dit werk is vanaf 13 november te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam. Het Mondriaan Fonds organiseert en financiert de prijsvraag.
Lees meer...

Willem Bijleveld lid raad van toezicht Mondriaan Fonds

 
 
Vanaf nu maakt Willem Bijleveld deel uit van de raad van toezicht van het Mondriaan Fonds. Bijleveld heeft naast bestuurlijke en toezichthoudende ervaring, grote kennis van actuele ontwikkelingen binnen het erfgoedveld in Nederland. Zijn insteek en ervaring sluiten goed aan op het beleidsplan 2021-2024. Tot zijn pensioendatum in 2018 was Bijleveld directeur van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Hij bekleedt uiteenlopende advies- en bestuursfuncties, van voorzitter Veluwe Board en Veluwe Alliantie tot juryvoorzitter BankGiro Loterij Museumprijs.
Lees meer…

Kunstproject Kapellenbaan met kapellen van Atelier Van Lieshout en Maria Roosen

 
 
‘Toen ik het project bedacht had ik niet kunnen verzinnen dat het oogmerk van onze nieuwe kapellen: het bieden van stilte en afzondering, in deze corona-tijd zo actueel zou zijn’, aldus curator Piet de Jonge over de Kapellenbaan. Het internationale kunstproject ontvangt een bijdrage Kunst Opdracht van het Mondriaan Fonds, zowel voor de ontwikkeling als voor de uitvoering. De eerste twee kapellen zijn afgelopen herfst geplaatst: kunstwerken van Atelier Van Lieshout en Maria Roosen. Dit jaar komen daar de kapellen van Sachi Miyachi en Frank Havermans bij.
Lees meer over de Kapellenbaan…

Aanvraagronde Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid: tot 19 april

 
 
Heb je als museum of erfgoedinstelling met een collectie door de covid-19 maatregelen te maken met mogelijke inkrimping van het personeelsbestand? En gaat het om medewerkers voor collectiebeheer, collectieonderzoek of educatie? Of zoek je iemand die de collectie op een andere manier kan belichten of presenteren? Met de Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid biedt het Mondriaan Fonds ondersteuning bij het op peil houden van de personele bezetting of het aantrekken van nieuw erfgoedtalent.
Lees hier meer…

Aanvraagronde Programma’s Kunstpodia: tot 17 mei

 
 
Heb je plannen voor een publiekstoegankelijk (jaar)programma voor een kunstpodium? Zijn je plannen experimenteel van aard of juist niet, is het voor een divers of juist specifiek publiek, is er een activiteitenaanbod? Er zijn binnen deze regeling 4 categorieën kunstpodia die in samenhang met elkaar zorgen voor een veelzijdig aanbod. Kunstinitiatieven, collectieven en beeldende kunstorganisaties met programma’s van 1 tot 4 jaar kunnen aanvragen.
Kijk hier voor de uitleg en meest gestelde vragen op deze regeling…

Vooraankondiging: coronaregelingen musea met private collecties en kunsthallen

 
 
Binnenkort biedt het Mondriaan Fonds twee tijdelijke compensatieregelingen aan, gefinancierd uit het tweede coronasteunpakket voor de culturele sector van OCW. Heb je als museum met een overwegend private collectie of als kunsthal met wisselende tentoonstellingen te maken met financiële problemen als gevolg van de Coronamaatregelen? Misschien bieden de Coronaregeling Musea met een private collectie of de Coronaregeling Kunsthallen uitkomst. Binnenkort kan voor beide compensatieregelingen worden aangevraagd.
Klik hier om op de hoogte te blijven...

Online spreekuur individu 12 april

 
 
Ben je een kunstenaar met plannen voor nieuw werk, een project, een tentoonstelling of een samenwerking? Curator of beschouwer met plannen voor onderzoek? Misschien kom je in aanmerking voor een van de regelingen van het Mondriaan Fonds. Op 12 april van 15.00 tot 16.00 uur zitten medewerkers klaar om je te vertellen over de subsidiemogelijkheden bij het fonds en antwoord te geven op je vragen.
Meld je aan voor het spreekuur…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl