nieuws

Mondriaan Fonds

8 juli 2020

Compensatieregeling Coronacrisis Musea 40.000 – 100.000 bezoekers

 
 
Musea met jaarlijks 40.000 tot 100.000 betalende bezoekers kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor de Compensatieregeling Coronacrisis Musea. De regeling is bestemd voor musea die financiële problemen hebben of deze problemen voorzien als gevolg van de coronacrisis. De deadline is maandag 27 juli.
Lees hier de regeling en FAQ ...

Projectinvestering Kunstenaar, ook tijdens corona

 
 
Opgelet kunstenaars: is je werk getroffen door de coronacrisis? Vraag een bijdrage aan voor een werkperiode van maximaal een half jaar om de schade op te vangen. Een praktijkvoorbeeld: het verblijf van Kim Boske bij Kamiyama Artist in Residence (KAIR) in Japan is uitgesteld, net als haar solo bij het Tokushima Modern Art Museum. Nu zet ze haar onderzoek naar de natuurlijke kleur indigoblauw voort in Nederland en werkt ze op afstand met KAIR en een lokale, ambachtelijke indigoproducent. Het fonds heeft hier een projectinvestering voor toegekend.
Lees meer over de Projectinvestering Kunstenaar...

Projectinvestering Bemiddelaar, ook tijdens corona

 
 
Loop je als bemiddelaar kansen mis door de coronacrisis, bijvoorbeeld door het wegvallen van projecten, opdrachten, tentoonstellingen of publicaties? Je kunt als criticus, curator of kunstbeschouwer nu een bijdrage aanvragen voor een werkperiode van maximaal zes maanden om de geleden schade op te vangen. Dit gaat via het vaste formulier van de projectinvestering, maar de eisen voor je werkplan zijn veel compacter.
Lees meer over de Projectinvestering Bemiddelaar…

Aanvraagronde binnenlandateliers voor kunstenaars en bemiddelaars

 
 
Het Mondriaan Fonds biedt voor 2021 vijf werkperiodes aan bij gastateliers in Nederland. Bij Re-creatie Reinaerde kun je werk ontwikkelen over afvalstromen; Motel Spatie biedt ruimte voor onderzoek naar de Arnhemse wederopbouwwijk Presikhaaf; Bierumer School is voor experiment in Oost-Groningen; VierVaart in Zeeuws-Vlaanderen werkt met mid-career kunstenaars en het Luceberthuis in Bergen richt zich op de relatie beeldende kunst en literatuur. Ook is een werkperiode beschikbaar voor kunstenaars en bemiddelaars in het Pompgemaal Den Helder.
Lees meer over de gastateliers...

Mondriaan Fonds draagt bij aan bewezen talent

 
 
Veertien kunstenaars kregen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent. Met deze bijdrage kunnen kunstenaars die minimaal vier jaar professioneel actief zijn zich verder ontwikkelen, nieuw werk maken en het experiment aangaan. De bijdrage kan het hele jaar door worden aangevraagd. Ook nu!
Bekijk hier de toekenningen...

Nu aanvragen voor tweede ronde 75 jaar vrijheid

 
 
Op initiatief van staatssecretaris Blokhuis van VWS investeert het kabinet extra in de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Instellingen, onderzoekers en grassroots die de herinnering aan WOII levend houden kunnen een bijdrage aanvragen via zes open oproepen. In de eerste ronde zijn zeventig projecten toegekend. De deadline van de tweede aanvraagronde is 7 september 2020.
Lees meer over de eerste toekenningen…

Stel je vragen per mail!

 
 
Ben je kunstenaar of bemiddelaar met plannen voor nieuw werk? Werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling? We zijn per mail bereikbaar: communicatie@mondriaanfonds.nl
De contactpersonen per regeling vind je hier…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl