nieuws

Mondriaan Fonds

8 maart 2021

Kunstenaarshonorarium

 
 
Maak je als beeldende kunstinstelling een tentoonstelling en pas je de richtlijn voor kunstenaarshonoraria toe? Misschien kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten via de regeling Kunstenaarshonorarium. Deze wordt gefinancierd uit het steunpakket dat het kabinet wegens covid-19 voor de culturele sector beschikbaar stelt.
Lees hier verder…

Binnenkort: coronaregeling collectiemedewerkers

 
 
Heb je als museum of als andere erfgoedinstelling met een collectie door de coronacrisis te maken met mogelijke inkrimping van het personeelsbestand? En gaat het om medewerkers voor collectiebeheer, collectieonderzoek of educatie? Misschien biedt de Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid uitkomst. Vanaf half maart kan worden aangevraagd.
Kijk alvast hier…

Eerste winnaar Maker achter de Maker Award

 
 
Charly van Rest is de winnaar van de eerste Maker achter de Maker Award. Hij krijgt de prijs voor zijn vakmanschap in het creëren, opnemen en bewerken van geluid voor projecten van kunstenaars. De Maker achter de Maker Award is een nieuwe prijs voor vakmensen en experts die meebouwen aan het succes van kunstenaars. Kunstenaars konden via een open call hun favoriete maker nomineren. Kunstinstituut Melly en het Mondriaan Fonds hebben de prijs in het leven geroepen.
Lees hier meer over prijs en winnaar…

Museum koopt werk vijf hedendaagse makers

 
 
Het Nederlands Fotomuseum Rotterdam heeft werk van vijf hedendaagse makers aangekocht. ‘Door covid-19 zijn veel opdrachten voor fotografen weggevallen. Wij blijven investeren in jong en bewezen fotografisch talent in Nederland’, aldus directeur Birgit Donker. Het Mondriaan Fonds gaf een bijdrage Collectieprogramma’s voor de aankopen van drie van de vijf makers: Laurence Aëgerter, Marwan Bassiouni en Sara Blokland.
Lees hier verder…

Werken bij het Mondriaan Fonds?

 
 
Ben jij een enthousiaste en doorgewinterde marketingcommunicatiestrateeg, met hart voor de beeldende kunst en aantoonbare ervaring met internationale culturele evenementen? Het Mondriaan Fonds zoekt voor de communicatie rond de Nederlandse inzending van de Biënnale van Venetië een freelance communicatie professional beeldende kunst internationaal.
Kijk hier verder…

Beladen geschiedenis in de spotlights: ‘Mensen zoals jij en ik’

 
 
Boy Jonkergouw zet een donkere werkelijkheid in de spotlights met de voorstelling ‘Gevaarlijke namen’ over Srebrenica, 25 jaar geleden. ‘Alma en Raymond waren toen tieners. Zij komt uit Srebrenica; hij was Dutchbatter.’ Via een bijdrage van het Mondriaan Fonds (Open Oproep Beladen Geschiedenis) zoomt Jonkergouw met Alma en Raymond in op het verleden en de waarschuwing die erin schuilt. De première is verschoven wegens de coronacrisis.
Lees hier een interview met Jonkergouw...

Wie wordt het nieuwe Monumententalent?

 
 
Monumententalent gezocht! Werk je in de monumentenwereld en ken je een jonge professional die uitblinkt in het vak? Tot 14 april kun je kandidaten aanmelden voor de Monumententalentprijs. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de prijs namens de minister van OCW. Op het Nationaal Monumentencongres op 27 mei wordt de winnaar bekend. De prijs is een uniek, naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject van het Mondriaan Fonds.
Kijk hier verder…

Verslag HERE: Heritage Reflections

 
 
‘We kunnen als erfgoedprofessional nog veel meer in de samenleving duiken,’ concludeert host Christian Pfeiffer. ‘Niet als expert de wijsheid in pacht hebben, maar ruimte geven aan verhalen, emoties en lokale kennis.’ Op de recente online netwerkbijeenkomst HERE voor nieuwe erfgoedprofessionals, van het Mondriaan Fonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, is het vak van alle kanten belicht, van koloniaal erfgoed of behoud van mediakunst, tot een tool om veranderingen in het landschap te meten.
Lees hier een uitgebreid verslag...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl