nieuws

Mondriaan Fonds

9 juli 2021

Bijna 200 instellingen ontvangen coronacompensatie

 
 
Bijna 200 organisaties krijgen compensatie voor de financiële tekorten die zijn ontstaan als gevolg van de covid-19 maatregelen. De bijdragen worden toegekend binnen 3 verschillende compensatieregelingen: voor kunsthallen, musea met een private collectie en ook voor organisaties die te maken hebben met inkrimping van de personele bezetting. Deze tijdelijke compensatieregelingen worden gefinancierd uit het steunpakket voor de culturele sector van het kabinet naar aanleiding van covid-19.
Lees hier welke instellingen een bijdrage ontvangen…

Coronacompensatie voor kunstenaars en curatoren: tot 16 augustus

 
 
Ben je maker en heb je minder tentoonstellingen, opdrachten of projecten gehad de afgelopen tijd? Of heb je inkomensverlies als gevolg van covid-19, en belemmert dit je werkpraktijk? Misschien kom je in aanmerking voor een Corona-overbrugging van het Mondriaan Fonds. Ook als je eerder een Corona-overbrugging hebt ontvangen en deze is afgerond, dan is het mogelijk om een tweede aanvraag te doen.
Lees meer over de Corona-overbrugging...

Aanvraagronde Collectieprogramma’s: tot 9 augustus

 
 
Werk je bij een kunstmuseum met een collectie beeldende kunst en/of vormgeving van na 1945 en wil je deze uitbreiden op basis van een collectieprogramma en aankoopplan? Of wil je een kunstenaar een opdracht geven, gericht op het aankopen van een of meerdere werken passend in het aankoopplan? Mogelijk biedt de bijdrage Collectieprogramma’s uitkomst. Het gaat om een bijdrage voor een periode van 2 jaar.
Lees meer over de bijdrage en de voorwaarden…

Aanvraagronde deelname galeries KunstKoop: tot 30 augustus

 
 
Wil je particuliere kopers de mogelijkheid bieden kunst op afbetaling te kopen, zonder dat ze rente hoeven te betalen? En neem je nog niet deel aan de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds? Misschien komt je galerie in aanmerking voor deelname aan de KunstKoopregeling.
Lees meer over de KunstKoopregeling en de voorwaarden…

Gezocht: Adviseurs van buiten de Randstad

 
 
Voor volgend jaar zoeken we nog een aantal beeldende kunst- en erfgoed-experts van buiten de Randstad die de commissie ‘22 compleet maken. Het Mondriaan Fonds draagt financieel bij aan de plannen van makers. Ook aan projecten van kunstpodia, archieven, galeries, musea, opdrachtgevers en andere erfgoedinstellingen dragen we bij. Dat doen we door het verstrekken van subsidies. Een commissie, bestaande uit een vaste voorzitter en een aantal adviseurs, beoordeelt de subsidieaanvragen. De samenstelling van de poule van adviseurs rouleert regelmatig. Dat doen we bewust, want we willen zoveel mogelijk actuele perspectieven en expertises aan de vergadertafel om aanvragen te beoordelen. Iets voor jou? Solliciteren kan tot en met 6 september 2021.
Bekijk hier wie we zoeken...

Succesvolle zomereditie Prospects

 
 
De 9e editie van de jaarlijkse tentoonstelling Prospects – Mondriaan Fonds toont talent tijdens Art Rotterdam is voorbij. De enthousiaste reacties van bezoekers laten zien dat het een editie was waar iedereen meer dan ooit naar uitkeek. Dank aan Art Rotterdam dat eindeloos de plannen heeft moeten aanpassen. Dank aan alle startende kunstenaars en curator Johan Gustavsson voor al het werk dat tijdens deze editie te zien en te beleven was. Het bieden van een podium van formaat op Art Rotterdam is belangrijk. Het geeft professionals, liefhebbers en verzamelaars de mogelijkheid om nieuw talent te ontdekken. Op naar de jubileumeditie van Prospects in 2022!
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl