nieuws

Mondriaan Fonds

Nieuws 9 maart 2017

Mondriaan Fonds op locatie bij SCHUNCK*

 
 
Het Mondriaan Fonds organiseert in het voorjaar van 2017 driemaal een open huis op locatie: in het noorden, midden en zuiden van Nederland. De eerste vindt plaats op 28 maart bij SCHUNCK* in Heerlen. Tijdens de bijeenkomst kunnen (potentiële) aanvragers en andere betrokkenen informatie opdoen over de bijdragemogelijkheden en activiteiten van het Mondriaan Fonds; kunnen ze in gesprek met fondsmedewerkers of een workshop volgen. Ook wil het fonds kennis verzamelen over wat er speelt op het gebied van erfgoed en beeldende kunst in de regio. De bijeenkomst is openbaar toegankelijk.

Lees meer...

Aanspreekpunt interdisciplinaire aanvragen

 
 
Voor aanvragers die opereren op het snijvlak van verschillende kunstdisciplines en van kunst en de rest van de maatschappij, hebben de zes landelijke publieke cultuurfondsen een contactpersoon aangesteld. De contactpersoon, Lara Riga, zal aanvragers informeren over de bijdragemogelijkheden bij de verschillende fondsen en zo nodig doorverwijzen.

Lees meer...

Aankoop Moreelse door Elisabeth Weeshuis Museum

 
 
Het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg heeft een werk van de Utrechtse schilder Paulus Moreelse uit 1630 aangekocht: De aanbidding van de herders. Het schilderij werd vervaardigd in opdracht van Floris II van Pallandt, graaf van Culemborg en protector van het Elisabeth Weeshuis. Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Incidentele Aankopen toe. Nicole Spaans, directeur Elisabeth Weeshuis Museum: ‘Als we geen bijdrage van het Mondriaan Fonds gekregen zouden hebben, dan denk ik dat we de verwerving van het schilderij niet hadden doorgezet, omdat de kans van slagen dan zeer gering zou zijn geweest.’

Lees meer...

Almanak Der Blaue Reiter te zien op TEFAF

 
 
Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis toont dit jaar, samen met Museum Boijmans Van Beuningen, Gemeentemuseum Den Haag en Stedelijk Museum Amsterdam, in een stand op de TEFAF een luxe uitgave van de almanak Der Blaue Reiter uit 1912. Chris Stolwijk, directeur RKD: ‘Deze gezamenlijke aankoop van de luxe-editie van de almanak Der Blaue Reiter, mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, was een unieke kans en volgens de beoordelingscommissie een aanwinst van een zeer hoge cultuurhistorische waarde.’

Lees meer...

Bijeenkomst opdrachtgeverschap bij sundaymorning@ekwc

 
 
Samen met het Mondriaan Fonds organiseert de Raad voor Cultuur op 23 maart een bijeenkomst rond het thema opdrachtgeverschap voor beeldend kunstenaars. De locatie is sundaymorning@ekwc in Oisterwijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van kunstopdrachten, die mede met een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand kwamen, wordt het thema besproken. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 17 maart aanmelden.

Lees meer...

Aanvraagronde buitenlandateliers

 
 
Kunstenaars en bemiddelaars kunnen tot en met 14 april een aanvraag indienen voor een werkperiode in 2018 bij buitenlandateliers in Beijing, Berlijn, Bogotá, Brussel, Kolkata, New York, Rio de Janeiro, Tokyo, Warschau en Willemstad. Later dit jaar volgen aanvraagrondes voor de overige gastateliers die het Mondriaan Fonds aanbiedt in binnen- en buitenland.

Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl