nieuws

Mondriaan Fonds

17 september 2020

Online Get a Grant event op 8 oktober

 
 
Wanneer kan je een bijdrage aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren gezamenlijk een online voorlichtingsbijeenkomst over bijdragemogelijkheden voor beginnende kunstenaars en ontwerpers. Kunstenaar Mylan Hoezen en illustrator Kalle Wolters vertellen over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen die gesteld worden via de chatfunctie. Meld je aan voor de online bijeenkomst op 8 oktober van 13.00 tot 14.00 uur.
Lees meer...

38 kunstpodia ontvangen bijdrage Mondriaan Fonds

 
 
38 kunstpodia, variërend van kleine kunstinitiatieven tot organisaties met een uitgebreid activiteitenprogramma, ontvangen een bijdrage voor hun programma van één tot maximaal vier jaar. De bijdrage is bedoeld voor een serie activiteiten gericht op presentatie, experiment, opinie en debat. Programma’s die op een aansprekende manier vorm en inhoud geven aan relevante ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse beeldende kunst werden gehonoreerd. Het fonds ondersteunt een landelijk gespreid aantal kunstpodia, met programma’s die zich van elkaar onderscheiden.
Lees hier welke kunstpodia een bijdrage ontvangen…

Overbrugging voor kunstenaars in coronatijden

 
 
‘Afstand werkt niet bij workshops met camera’s en montagetechnieken. Veel afzeggingen dus, nul boekingen. Dat betekent: een flinke hap uit mijn basisinkomen.’ Fotograaf Anoek Steketee noemt de noodregeling voor kunstenaars via het Mondriaan Fonds een financiële injectie. Ze startte een nieuwe fotoserie: Struggling Trees. Over de groei van bomen in weer en wind. En daarmee ook over veerkracht.
Lees hier het hele interview...

OPROEP | Verlenging aanmelden voor de Archeologie- en Monumententalent prijs 2020

 
 
Werk je in de archeologie- en monumentensector en ken je (of ben je) een jonge professional die uitblinkt in een project of ambassadeur is voor het vakgebied? Meld dit talent aan voor de Monumententalent- of Archeologietalentprijs 2020! Tot en met 24 september kunnen jonge professionals worden voorgedragen. Het Mondriaan Fonds financiert de talentprijzen; de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de prijzen namens de minister van OCW.
Klik hier om aan te melden...

Stel je vragen per mail

 
 
Ben je kunstenaar of bemiddelaar met plannen voor nieuw werk? Werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling? We kunnen je het beste helpen als je jouw vragen per mail stuurt: kijk op de site wie contactpersoon is van de beoogde regeling of stuur je vraag naar communicatie@mondriaanfonds.nl. Dan zorgen wij dat je antwoord krijgt.
Contactpersonen per regeling vind je hier…

 
 
Vragen over je aanvraag i.v.m. het coronavirus?
klik hier...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl