nieuws

Mondriaan Fonds

22 november 2019

Aankoop Van Gogh door Drents Museum & Van Gogh Museum

 
 
Het Drents Museum heeft samen met het Van Gogh Museum een vroeg schilderij van Vincent van Gogh gekocht: ‘Onkruid verbrandende boer’ uit 1883. Van Gogh schilderde het in Drenthe, waar hij in het najaar van 1883 verbleef, onder de indruk van het landschap met heide en veengrond. Met deze aankoop zijn nu alle Drentse schilderijen van Van Gogh in Nederlandse openbare collecties opgenomen. Het Mondriaan Fonds en de Vereniging Rembrandt kenden een bijdrage toe.
Lees meer...

Wervelende kunst in Groningse parkeergarage

 
 
Wervel is een meterslange lichtsculptuur in de Forumgarage, centrum Groningen. Nicky Assmann maakte het beeldbepalende kunstwerk in opdracht van het CBK Groningen, met een Bijdrage Opdrachtgeverschap. Geïnspireerd op een tornado volgt Wervel de contouren van de architectuur van Forum, een nieuw cultuurgebouw aan de Grote Markt.
Bekijk de video...

Onthulling opdracht Florentijn Hofman in nieuwe opstelling NEMO

 
 
De tentoonstelling ‘Humania’ is het sluitstuk van de vernieuwing van NEMO Science Museum, met als middelpunt het in opdracht gemaakte kunstwerk ‘Een Handstand’ van Florentijn Hofman. De nieuwe opstelling werd mogelijk met een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen. Voor de opdracht aan Florentijn Hofman werd een Bijdrage Opdrachtgeverschap toegekend. Vanaf zaterdag open voor publiek.
Lees meer...

Gastblog Ella Derksen over haar ervaring met kunstopdrachten

 
 
‘Kunstenaars bieden niet alleen een ervaring, maar ook nieuwe inzichten. Ik ben ervan overtuigd dat we deze vrije geesten nodig hebben in onze veranderende wereld,’ schrijft Ella Derksen over haar ervaring als kunstadviseur bij kunstopdrachten. Ze vertelt over opdrachten voor de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, een nieuwe fietstunnel bij De Bilt en De Stijlfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort.
Lees de gastblog…

Amsterdam Art Weekend met KunstKoop en bezoekersprogramma

 
 
Van 21 tot en met 24 november is het Amsterdam Art Weekend. Bij veel galeries kan kunst worden gekocht met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds. Hiermee betaal je een werk in maandelijkse termijnen, zonder rente. Daarnaast heeft het fonds samen met Amsterdam Art tien internationale curatoren uitgenodigd in het bezoekersprogramma om het event te bezoeken.
Lees meer...

Golrokh Nafisi over de Werkbijdrage Jong Talent

 
 
‘Zoals ervaringen gemengd zijn, schemeren kleuren door elkaar heen.’ Persoonlijke ervaringen en herinneringen zijn leidraad in het werk van Golrokh Nafisi, die begin dit jaar meedeed aan Prospects & Concepts. In haar textiele installaties verknoopt zij heden en verleden. Tijdens Amsterdam Art Weekend exposeert ze bij Framer Framed, met op 24 november twee performances.
Lees het interview...

Mondriaan Fonds zoekt nieuwe voorzitter én lid raad van toezicht

 
 
Wegens het verstrijken van de termijnen zoekt het Mondriaan Fonds een nieuwe voorzitter én een lid voor zijn raad van toezicht. De raad bestaat uit zes leden. Samen vertegenwoordigen zij een rijke kennis van de samenleving; van het (internationale) veld van beeldende kunst en van cultureel erfgoed; van cultureel ondernemen; van financiën; van juridische zaken en van corporate governance. Solliciteren kan tot 16 december 2019.
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl