Wafae Ahalouch el Keriasti
Wafae Ahalouch el Keriasti is beeldend kunstenaar en maakt installaties en schilderijen waarin zij universele thema’s aankaart, zoals (politieke) machtsverhoudingen en de positie van de vrouw. Zij won de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Haar werk is tentoongesteld in onder andere New York, Brussel, Parijs, Marrakech en Berlijn. Zij was gastdocente aan diverse academies in Nederland.

Hester Alberdingk Thijm
Hester Alberdingk Thijm is directeur van de AkzoNobel Art Foundation. Zij bekleedt verschillende advies- en bestuursfuncties in het kunstenveld, onder meer in de Stichting Niet Normaal, het Fries Museum, de Sikkens Foundation en de Stichting Spinoza Monument.

Stephanie Archangel
Stephanie Archangel is conservator bij het Rijksmuseum Amsterdam op de afdeling Geschiedenis. Zij heeft zich als socioloog gespecialiseerd in het beleid rondom de kunsten. In opdracht van het Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie onderzoekt ze wat er zich buiten de bestaande culturele kaders begeeft in de Nederlandse kunstwereld, zoals het Afrofuturism.

Mounira Al Solh
Mounira Al Solh is beeldend kunstenaar en werkt multidisciplinair, zo maakt zij video’s, tekeningen, collages, installaties en performances. Zij is redacteur bij NOA (not only arabic) magazine en mede-oprichter van noa language school.

Atousa Bandeh Ghiasabadi
Atousa Bandeh Ghiasabadi is kunstenaar en doceert op de Gerrit Rietveld Academie. Zij werkt voornamelijk met (bewegend) beeld op video en papier. Haar werk is vertoond op verschillende internationale filmfestivals, waaronder IDFA, IFFR, Leipzig en New York, en verschillende musea en kunstinstituten binnen en buiten Nederland.

Delphine Bedel
Delphine Bedel is beeldend kunstenaar, curator en publicist. Zij is PhD-onderzoeker aan UCA/University of the Creative Arts en oprichter en directeur van Meta/Books en Amsterdam Art/Book Fair. Zij is MA-scriptie supervisor voor de Dirty Art Department aan het Sandberg Instituut, lid van de adviesraad van MA Experimental Publishing aan Piet Zwart Institute en lid van de German Photography Academy.

Lorenzo Benedetti
Lorenzo Benedetti is curator en publicist. Hij heeft vele tentoonstellingen op zijn naam staan, schrijft regelmatig voor kunsttijdschriften en is tutor aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Voorheen was hij directeur van de Appel arts centre in Amsterdam en van De Vleeshal in Middelburg.

Miriam Bestebreurtje
Miriam Bestebreurtje is tentoonstellingsmaker en publicist. Zij werd opgeleid als fotograaf en is gespecialiseerd in fotografie, het bewegend beeld, art&technology, installaties en nieuwe media. Zij is tevens head of programme van de masteropleidingen van AKV|StJoost.

Aspha Bijnaar
Aspha Bijnaar is wetenschappelijk onderzoeker en als projectleider verbonden aan het NiNsee. Ze maakt o.a. deel uit van de Commissie Inhoud van het Verzetsmuseum Amsterdam en heeft verschillende publicaties op het gebied van slavernij(erfgoed), gender, beeldvorming en informele economie op haar naam staan.

Sara Blokland
Sara Blokland is beeldend kunstenaar, curator in de fotografie en medeoprichter van Unfixed Projects. Zij is tevens parttime docent fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Jelle Bouwhuis
Jelle Bouwhuis is curator-at-large bij Stedelijk Museum Amsterdam en onafhankelijk onderzoeker en publicist. Daarvoor leidde hij Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. Hij realiseerde meerjarige projecten rondom kunst en globalisering zoals Project 1975  en Global Collaborations, en maakte Spaces of Exception voor de Moscow Biennial 2013.

Lonnie van Brummelen
Lonnie van Brummelen is beeldend kunstenaar en produceert samen met Siebren de Haan
filminstallaties, teksten, sculpturen en collages; die culturele en geopolitieke landschappen onderzoeken. Ze is lid van de internationale onderzoeksgroep World of Matter en PhD kandidaat bij de Universiteit van Amsterdam.

Vera Carasso
Vera Carasso is adviseur en interim manager in de culturele sector. Zij werkte tien jaar bij veilinghuis Christie’s, en was directeur van Museum Speelklok in Utrecht en Hoofd Sector Collecties van het Gemeentemuseum Den Haag.

Laurie Cluitmans
Laurie Cluitmans is onafhankelijk kunstcriticus en curator, met projecten voor onder andere De Vleeshal in Middelburg, Sculpture International Rotterdam, De Hallen Haarlem en het Autonomy Project in het Van Abbemuseum. Zij werkt regelmatig samen met Arnisa Zeqo, onder meer voor de kunstruimte Rongwrong. Voorheen was zij werkzaam als gallery director bij Galerie Fons Welters.

Annet Dekker
Annet Dekker is tentoonstellingsmaker en onderzoeker op het gebied van (media)kunst, populaire cultuur en digitale conservering. Zij is daarnaast Assistent Professor Media Studies: Archiefwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en Visiting Lecturer aan de London South Bank University/The Photographers’ Gallery in Londen.

Paul Devens
Paul Devens is beeldend kunstenaar wiens werk bestaat uit installaties met geluid en architectonische elementen, electro-akoestische performances, video en gecomponeerde muziek. Hij doceert aan de Academy for Fine Arts and Design in Maastricht en is commissielid bij STROOM Den Haag.

Katja Diallo
Katja Diallo is kunstenaar en programmamaker. Zij is oprichter en directeur van Noordkaap. Zij was onder meer medeoprichter van De Zaak Nu en scout voor de Prix de Rome 2015. Zij adviseert onder andere het Brabant C Fonds.

Peter van den Doel
Peter van den Doel is adviseur op het gebied van fotografie, erfgoed en moderne kunst. Voorheen was hij onder meer directeur van het fotoarchief Spaarnestad Photo en DuPho. Hij was voorzitter van bestuur van 37PK: Platform voor de kunsten Haarlem en de ICON foundation. Daarnaast was hij bestuurslid van het Fotofestival Naarden en associate fotografie bij ‘m d d’ Arts Fascilities Centre. Hij heeft ruime ervaring met collectie mobiliteit en grote digitaliseringsprojecten.

Arjon Dunnewind
Arjon Dunnewind is directeur van Stichting Impakt in Utrecht en organiseert projecten waarin de invloed van technologie en media op onze samenleving centraal staan. Hij heeft ervaring op het gebied van beeldende kunst, film, digitale media en interdisciplinaire projecten.

Zippora Elders
Zippora Elders is curator. Zij is tevens artistiek directeur bij Fort bij Vijfhuizen. Zij studeerde moderne en hedendaagse kunst, museum- en erfgoedstudies en was conservator-in-opleiding bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook werkte zij als curator bij onder meer Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Daarnaast bekleedt zij adviesfuncties en schrijft ze voor kunstenaars en culturele platformen. In haar onderzoek en programma’s richt ze zich op beeldcultuur en kunstnetwerken, mensbeeld en (artificiële) natuur.

Maarten Vanden Eynde
Maarten Vanden Eynde is beeldend kunstenaar en mede oprichter van Enough Room for Space, een kunstenaarsinitiatief dat de creatie van fysieke, virtuele en mentale ruimte stimuleert voor culturele initiatieven, door wereldwijd events en residentie/onderzoeksprojecten te initiëren en coördineren. Hij neemt tevens deel aan wetenschappelijke Think Tanks en werkt vaak samen met uiteenlopende bedrijven en overheidsinstellingen.

Christian Ernsten
Christian Ernsten is onderzoeker, docent en conservator. Hij is verbonden aan de Reinwardt Academie, de Universiteit van Kaapstad en het Atelier aan de Middendijk. Voorheen was hij directeur van Partizan Publik en redacteur bij Volume magazine.

Jacqueline Grandjean
Jacqueline Grandjean is directeur van de Oude Kerk in Amsterdam, een gebouw met ruim 7 eeuwen geschiedenis en een hedendaags kunstprogramma. Ze bekleedt diverse functies in de kunsten, zoals voorzitter van Unfair en Stichting Samenwerkende Musea Amsterdam. Daarnaast is ze extern deskundige aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en lid van de redactieraad Museumtijdschrift.

Hanne Hagenaars
Hanne Hagenaars is schrijver en curator. Zij maakte tentoonstellingen voor de kunstvereniging Diepenheim en voor de Garage in Rotterdam. Zij is oprichter van het kunsttijdschrift Mister Motley en was negen jaar hoofdredacteur. Zij gaf les aan de Gerrit Rietveldacademie en het Sandberginstituut en is hoofd van het Studium Generale bij de KABK Den Haag. In 2016 verschijnt haar boek Geen wolk, hoe kunst mijn leven redde.

Niek Hendrix
Niek Hendrix is beeldend kunstenaar. Hij maakt schilderij-installaties waarbij beelden uit verschillende tijden, plaatsen en culturen gecombineerd worden tot een nieuw geheel. Daarnaast is hij redacteur voor webmagazine Lost-Painters.nl en treedt hij op als gastdocent, tentoonstellingssamensteller en spreker.

Mirjam Hoijtink
Mirjam Hoijtink (Leiden) is als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is verantwoordelijk voor de internationale MA Museum Studies en doet onderzoek naar de waardering van Islamitische kunst en cultuur in Europese musea vanaf 1815. Voor Het Financieele Dagblad schrijft zij over tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Michael Huijser
Michael Huijser is directeur bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hij heeft ruime ervaring in de internationale kunst- en museumwereld; onder meer directeur van Museum Het Rembrandthuis, Zuiderzeemuseum, initiatiefnemer van Art Rotterdam & Object Rotterdam en adviseur voor culturele projecten in de Verenigde Arabische Emiraten.

David Jablonowski
David Jablonowski is beeldend kunstenaar en voornamelijk gespecialiseerd in sculptuur, installaties en video. Daarnaast is hij als gastdocent verbonden bij de Ateliers en andere Nederlandse kunstopleidingen.

Henri Jacobs
Henri Jacobs is beeldend kunstenaar, docent aan KASK Gent en werkend lid van kunstenaarsinitiatief A.VE.NU.DE.JET.TE – Institut de Carton vzw in Brussel. Hij werkt onder meer aan journaaltekeningen die met regelmaat op zijn website verschijnen en door Roma Publications gepubliceerd werden in een omvangrijk boek. Daarnaast realiseerde hij verschillende klein- en grootschalige kunstopdrachten waaronder een kunstinterventie in het Catshuis.

Yasmijn Jarram
Yasmijn Jarram is freelance kunstcriticus en curator. Eerder had zij de artistieke leiding over expositieruimte 21rozendaal in Enschede. Ze maakte tentoonstellingen in Nest, Den Haag; SMAC, Berlijn; en Garage Rotterdam. Zij schrijft regelmatig voor onder meer Metropolis M.

Patricia Kaersenhout
Patricia Kaersenhout is beeldend kunstenaar. Daarnaast is zij docent Global Art & Social practice aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam en gastdocent aan de Decolonial Summerschool in Middelburg. Zij maakt deel uit van een internationaal netwerk van kunstenaars en wetenschappers die zich bezighouden met dekoloniale esthetiek.

Hester Keijser
Hester Keijser is onafhankelijke curator en beschouwer op het snijvlak van fotografie en kunst, met een accent op postkoloniale gebieden. In samenwerking met diverse partijen geeft zij inhoud aan tentoonstellingen, presentaties, lezingen en workshops. Zij is associate curator bij Noorderlicht in Groningen en gastcurator bij LhGWR in Den Haag. Daarnaast is zij jurylid en poortwachter bij selecties voor festivals, awards en masterclasses.

Hanneke Kik
Hanneke Kik is projectleider bij het Rijksmuseum van Oudheden, waarbij zij zich bezighoudt met het ontwikkelen en verkopen van reizende tentoonstellingen en het maken van tentoonstellingen binnen de muren van het museum. Tevens is zij bestuurslid van het ICOM International Committee for Exhibitions and Exchange. Zij studeerde oude geschiedenis en klassieke archeologie aan de Universiteit Leiden.

Frank Koolen
Frank Koolen is beeldend kunstenaar. Zijn werk kent geen vast medium maar typeert zich door een context gerelateerde werkwijze die resulteert in videowerk, installaties, performances of combinaties daarvan. Hij organiseert tentoonstellingen, geeft lezingen en is docent beeldende kunst.

Ella Kok-Majewska
Ella Kok-Majewska is directeur en streekarchivaris bij het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel. Zij is secretaris van BRAIN (Branchevereniging Archiefinstellingen in Nederland) en bekleedt diverse bestuursfuncties bij lokale en regionale maatschappelijke instellingen. Daarnaast is zij (mede)auteur van diverse historische publicaties en onderwijsproducten.

Karen Lancel
Karen Lancel is beeldend kunstenaar en vormt samen met Hermen Maat het kunstenaarsduo Lancel / Maat. Hun werk wordt internationaal in musea, publieke ruimte en mediafestivals gepresenteerd. Lancel is artistic PhD candidate aan de Technische Universiteit Delft (Participatory Systems Initiative) en curator van enkele interdisciplinaire tentoonstellingen en symposia.

Imara Limon
Imara Limon is curator en onderzoeker Nederlands koloniaal erfgoed. Zij maakte de tentoonstelling Zwart Amsterdam voor het Amsterdam Museum  en werkte onder meer met Alessandro Vincentelli (BALTIC) en zes galeries in de Jordaan, kunstenaars Jonas Staal en Wendelien van Oldenborgh, en onderzoeker Vivian Ziherl aan (internationale) producties en publicaties in Amsterdam, Brisbane, en Jeruzalem.

Liane van der Linden
Liane van der Linden is werkzaam bij Kenniscentrum Creating 010 van de Hogeschool Rotterdam als projectcoördinator van het Hogeschooldocenten Ontwikkel Team (HOT) en van het project Retailinnovatie in Rotterdam, beide gericht op ontwerpend onderzoek in labs, stations en communities of practice. Zij is bestuurslid van Stichting Indische Cultuur.

Margit Lukács
Margit Lukács is beeldend kunstenaar. In een vast samenwerkingsverband met Persijn Broersen heeft zij zowel in opdracht als autonoom een multimediaal oeuvre opgebouwd met als specialisatie video-installaties, die internationaal worden vertoond in musea en biënnales. Naast vele internationale residenties, waar ze ook heeft gedoceerd, verbleef ze aan de Rijksakademie. Ze is lid van de Raad van Toezicht van de Gerrit Rietveld Academie.

Marga van Mechelen
Marga van Mechelen is als UD verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is lid van de Executive Committee van de International Association for Semiotic Studies. Haar specialisaties liggen op het terrein van de internationale hedendaagse kunst en daarbinnen performance- en installatiekunst. Zij is goed geïnformeerd over presentatie-instellingen in Nederland. In eerdere adviseursfuncties heeft ze zich daarnaast vooral bezig gehouden met nieuwe media festivals en kunstpublicaties.

Kianoosh Motallebi
Kianoosh Motallebi is beeldend kunstenaar.  Zijn projecten nemen verschillende vormen aan waaronder installaties, objecten, 3d animaties en video’s. Hij behaalde zijn master in Fine Art Media aan de Slade School of Fine Art in London en was resident bij de Rijksakademie van Beeldende Kunsten.

Ahmet Polat
Ahmet Polat is fotograaf en initieert met name autonome documentaire projecten. Zijn werk is veelvuldig nationaal en internationaal geëxposeerd. Hij werd verkozen tot Fotograaf des Vaderlands en won de ICP infinity Award. Hij doceert aan de AKI-ArtEZ in Enschede.

Niels Post
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Charlotte van Rappard-Boon
Charlotte van Rappard-Boon is zelfstandig consultant Amsterdam en specialist op het gebied van collectiebeheer, -behoud en -mobiliteit alsmede specialist Aziatische kunst, met name Japanse prentkunst uit de 18de en 19de eeuw. Zij is lid van de Raad van Toezicht Museum voor Wereldculturen. Eerder was zij hoofdinspecteur Cultuurbezit bij de Erfgoedinspectie (OCW).

André van Schie
André van Schie is directeur van de Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Daarnaast is hij voor de VVD gemeenteraadslid in Utrecht, commissievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de raad. Hiervoor was hij manager bedrijfsvoering bij het Universiteitsmuseum Utrecht en was hij zes jaar commissievoorzitter bij het Fonds Cultuurparticipatie.

Lydia Schouten
Lydia Schouten is beeldend kunstenaar en curator. Zij werkt multidisciplinair en haar werk wordt regelmatig tentoongesteld in binnen- en buitenland. Zij combineert haar kunstenaarspraktijk met freelance curatorschap, en maakte verschillende tentoonstellingen met onder andere Rob Perrée. Daarnaast was zij docente aan verschillende kunstacademies in Nederland.

Renée Steenbergen
Renée Steenbergen is onafhankelijk onderzoeker, adviseur en publicist. Bureau Renee Steenbergen adviseert kunstorganisaties, particuliere verzamelaars en schenkers. Zij is als senior research fellow Mecenaat verbonden aan de Universiteit Utrecht, waar zij onderzoek doet naar nieuwe financieringsmodellen voor de kunsten in West-Europa. Zij is lid van de Raad van Toezicht van het centraal Museum en bestuurslid van de Vereniging van Vrienden van Aziatische Kunst in het Rijksmuseum.

Jennifer Tee
Jennifer Tee is beeldend kunstenaar. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Recente solotentoonstellingen waren: Kunsthal Charlottenborg in Kopenhagen, Galerie Fons Welters (2014); Project Arts Centre in Dublin (2013). Zij combineert haar kunstenaarspraktijk met (openbare) opdrachten, was adviseur/docent bij de Ateliers in Amsterdam en de Design Academy Eindhoven en is voorzitter bij het Materiaalfonds.

Hilde Teerlinck
Hilde Teerlinck is een curator en kunstcriticus en werkt op dit moment aan verschillende internationale projecten. Zij bekleedt verschillende advies- en bestuursfuncties in het kunstenveld, o.a. als presidente van de Han Nefkens Foundation, Barcelona, als adviseur van de Stichting ArtAids, het Museumpark Middelheim, Antwerpen en de Koning Boudewijnstichting, Brussel.

Marjan Teeuwen
Marjan Teeuwen is beeldend kunstenaar en curator. Zij is initiator van KW14, waarbinnen ze gedurende twintig jaar tweejaarlijks grootschalige exposities organiseerde. Sinds 2006 ligt het accent in haar werk op architectonische installaties. Zij werkte als artist in residence in Frankrijk, New York, China, IJsland, en Japan. Zij heeft een rijke staat van dienst met betrekking tot werkzaamheden op diverse kunstacademies, het geven van lezingen en voordrachten en het bekleden van diverse adviesfuncties.

Anja Tollenaar
Anja Tollenaar is conservator Telecommunicatie bij het Museum voor Communicatie. Daarvoor werkte zij bij het RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis; Premsela Nederlands Instituut voor Design en Mode; Het Nieuwe Instituut; het kenniscentrum Stichting Digitaal Erfgoed Nederland; en het Netwerk Digitaal Erfgoed. Zij heeft een achtergrond als cultuurwetenschapper met het accent op vormgevingsgeschiedenis en ontwikkelde expertise op het gebied van behoud, beheer, ontsluiten en zichtbaar maken van (digitaal) erfgoed, publieksbereik, domeinoverstijgende samenwerking en verbinden van partijen.

Yvonne Twisk
Yvonne Twisk is  zelfstandig cultureel adviseur op het gebied van cultureel erfgoed, cultuur- en museumbeleid, fondsenwerving, businessmodellen, marketing, visie- en strategieontwikkeling, conceptontwikkeling en creatieve industrie. Daarnaast is zij internationaal uitgever kunst, design en lifestyle. Zij is bestuurslid Museum Villa Mondriaan, en adviseur voor diverse culturele projecten en kunstenaars. Haar specialisaties zijn creatieve thinktank, klassieke archeologie en Aziatische kunst.

Vincent van Velsen
Vincent van Velsen is schrijver, criticus en curator. Hij schrijft regelmatig voor kunstenaars, instellingen en magazines; en cureerde exposities voor verschillende instellingen. Hij is lid van de programmeringscommissie van Kunsthuis SYB en het bestuur van De Appel. In 2015/16 was hij resident aan de Jan van Eyck Academie, Maastricht.

Maria Verstappen
Maria Verstappen is beeldend kunstenaar en werkt samen met Erwin Driessens. Het kunstenaarsduo Driessens & Verstappen exposeert in binnen- en buitenland en geven lezingen op academies en conferenties over hun generatieve kunstprojecten. Zij ontvingen de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek voor hun oeuvre.

Esther Vossen
Esther Vossen is adviseur kunstbeleid bij Altrecht GGZ, een psychiatrische instelling in Utrecht. Hier is zij verantwoordelijk voor het kunstbeleid, de bedrijfscollectie en de programmering van residency Het Vijfde Seizoen. Eerder werkte zij als coördinator en curator bij onder meer de Appel arts centre, de Rijksakademie en Het Dolhuys. Zij is tevens bestuurslid van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland.

Martin van Vreden
Martin van Vreden is gallerist en beeldend kunstenaar. Hij runt galerie tegenboschvanvreden in Amsterdam en is bestuurslid van Capital A, die onder andere het jaarlijkse Amsterdam Art Weekend organiseert. Voorheen was hij onder meer verbonden aan het Frank Mohr Instituut.

Alex de Vries
Alex de Vries is auteur en curator. Hij runt samen met Jan Willem den Hartog het bureau Stern/Den Hartog & De Vries, waar uitgeverij de Zwaluw en presentatieruimte de Zwaluwkamer onderdeel van zijn. Hij bekleed functies bij de provincie Noord-Brabant, Boekman, BAK, Truus Bronkhorst, Dries Verhoeven en Sandra Lange.

Julia Vytopil
Julia Vytopil is manager Collectie Toegang bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Eerder werkte zij hier aan diverse projecten met (inter)nationale erfgoedinstellingen en als beleidsadviseur. Zij heeft expertise op gebied van digitaal erfgoed, open beschikbaarstelling, internationale standaarden en state of the art technologie. Na haar opleiding aan de Filmacademie werkte zij als art director/ rekwisiteur, researcher en producer voor uiteenlopende audiovisuele producties.

Arend-Jan Weijsters
Arend-Jan Weijsters was directeur van Museum Het Valkhof in Nijmegen. Daarvoor was twintig jaar uitgever van de Amsterdam Tentoonstellingsagenda en vervulde bestuursfuncties voor Stichting Orgacom en de Frankendael Foundation. Zijn functies bij het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Abbemuseum en het Nationaal Glasmuseum wisselde hij af met die van tentoonstellingsmaker.

Katja Weitering
Katja Weitering is hoofd projectbureau bij Museum Catharijneconvent. Eerder was zij artistiek directeur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Ze bekleedt verschillende bestuursfuncties, waaronder bij ArtTable, het landelijke netwerk voor vrouwen in de kunst- en cultuursector.

Ieteke Witteveen
Ieteke Witteveen is antropoloog, onderzoeker, publicist en museumdirecteur in Curaçao en de Caribische regio. Zij werkt als onafhankelijk cultureel ondernemer aan audiovisuele, educatieve projecten op het gebied van (immaterieel) cultureel erfgoed en Caribische geschiedenis. Daarnaast zit zij in het bestuur van Kultura i Desaroyo en het Museo di Ka’i Orgel en in de redactieraad van Online Journal ‘Commentaries’ van de University of St. Maarten.

Zahira Zaandam
Zahira Zaandam is werkzaam op Aruba als vertegenwoordiger van UNESCO voor het Nederlandstalig Caribisch gebied. Zij is tevens penningmeester bij UNOCA, het cultuurfonds op Aruba. Eerder was zij leidinggevende van het Historisch Museum Aruba en het Community Museum.

Arnisa Zeqo

Arnisa Zeqo is kunsthistoricus, criticus en curator. Ze is mede-oprichter van kunstruimte Rongwrong in Amsterdam en organiseerde samen met Laurie Cluitmans de tentoonstelling ‘He Dissapeared Into Complete Silence: Re-reading a Single Artwork by Louise Bourgeois’ voor Museum De Hallen in Haarlem. Ze is gastdocent en gastcurator bij o.a. Piet Zwart MFA, Werkplaats Typografie Arnhem, Master of Artistic Research Den Haag en de Rietveld Academie Amsterdam.

Annet Zondervan
Annet Zondervan is kunsthistoricus en directeur van Centrum Beeldende Kunst Amsterdam Zuidoost, gelegen in de Amsterdamse Bijlmermeer. Deze instelling presenteert al meer dan 27 jaar actuele beeldende kunst – met interculturele connotaties – voor een breed publiek. Opgeleid als fotohistoricus heeft zij nog steeds een voorliefde voor de fotografie.

Christiaan Zwanikken
Christiaan Zwanikken is beeldend kunstenaar. Zijn werk beweegt zich op het grensvlak van kunst, wetenschap en technologie. Gebruikmakend van diverse sculpturale media, robotica, biologie, computertechnologie en geluid is het een combinatie van artistiek en technologisch experiment waarbij innovatieve en inventieve aspecten een belangrijke rol spelen.