Het Mondriaan Fonds is gevestigd aan de Brouwersgracht in Amsterdam. Van 1875 tot en met 1966 was in dit gebouw het IJkwezen gevestigd. Hier werden vroeger gewichten geijkt; maten en weegtoestellen die vroeger bij bijvoorbeeld de groenteboer, slager en kruidenier werden gebruikt. Die gewichten moesten regelmatig worden geijkt, omdat gewichten op den duur slijten. Als het gewicht te licht was, dan smolt men hier extra lood bij aan de onderkant. Na de ijking werd er een stempel in het gewicht geperst. In 1988 nam Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst (Fonds BKVB) het gebouw in gebruik en in 2012 is het cultuurfonds gefuseerd met de Mondriaan Stichting en is het Mondriaan Fonds ontstaan.
Zie hier de contactgegevens van het Mondriaan Fonds.

De deur staat open – welkom op het inloopspreekuur
Tijdens het inloopspreekuur kun je zonder afspraak binnenlopen om algemene informatie in te winnen. Heb je een concreet plan en wil je weten of je bij het Mondriaan Fonds een aanvraag kunt indienen? Het maken van een afspraak heeft dan de voorkeur, zodat we je beter kunnen adviseren. Stuur een omschrijving van het plan en een cv per e-mail naar ons zodat we een afspraak met een van de medewerkers kunnen inplannen. Afspraken tijdens het spreekuur duren maximaal 20 minuten. Aanmelden voor het inloopspreekuur via: communicatie@mondriaanfonds.nl
Voor het eerstvolgende inloopspreekuur zie onze kalender.

RAAAF, Breaking Habits, 2017. Foto: Johannes Schwartz.

RAAAF, Breaking Habits, 2017. Foto: Johannes Schwartz.

Werk- en ontmoetingsplek bij het Mondriaan Fonds
Het Mondriaan Fonds stelt de hal van haar kantoorgebouw open voor mensen van buiten het fonds die even een plek nodig hebben om te werken – alleen of met een of twee anderen. Zij kunnen telefonisch (via 020 523 15 23) een afspraak maken om de ruimte te reserveren.
De werkruimte is een kunstwerk van de multidisciplinaire studio RAAAF (Rietveld Architecture-Art-Affordances). Het verkent hoe de wereld eruit zou kunnen zien zonder stoelen. De hal van het fonds is getransformeerd tot een installatie waarin je ondersteund kunt hangen, staan, leunen, liggen – alles behalve zitten. Het is een open werkruimte, die verbonden is met de receptie van het Mondriaan Fonds. Kijk hier voor meer informatie.