Mondriaan Fonds

Persbericht

Amsterdam, 19 november 2020

 

KunstKoop-tentoonstelling tijdens Amsterdam Art Gallery Weekend

 
 

Het Mondriaan Fonds organiseert ter gelegenheid van het Amsterdam Art Gallery Weekend voor het eerst een KunstKoop-tentoonstelling: 'Koop dit of dit of dit'. In Capital C en online wordt van 25 november 2020 t/m 15 januari 2021 een veelzijdig aanbod van kunstwerken getoond die te koop zijn voor maximaal 100 euro per maand met de KunstKoop-regeling van het Mondriaan Fonds. De selectie is gemaakt door curator Ellis Kat bij deelnemende galeries aan Amsterdam Art en de KunstKoop.

 

Ellis Kat (Rotterdam, 1993): ‘Het figuratieve borduurwerk boven het bed, gekocht van je eerste grotemensensalaris of de foto van het landschap die je moest hebben omdat het zo deed denken aan die vakanties in Frankrijk. Een kunstwerk is niet alleen een “30 x 40 cm, acrylverf op doek”, maar symboliseert een momentopname uit het leven. Een nieuwe ervaring of volgende herinnering vasthouden? Zet dan geen tatoeage, maar koop kunst, daarvan krijg je nooit spijt.’

 

De deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling zijn: Matea Bakula, Melanie Bonajo, Kim Boske, Erik de Bree, Eli Content, Constant Dullaart, Jakup Ferri, Joris Geurts, Hamza Halloubi, Lieven Hendriks, Arturo Kameya, Jurriaan Molenaar, Janine van Oene, Josse Pyl, Misha de Ridder, Diana Scherer, Kubilay Mert Ural, Evelyn Taocheng Wang en Tim Wunderink.

 

De KunstKoop: 100% kunst, 0% rente
Van foto tot illustratie, van design tot schilderij – met de KunstKoop kan je hedendaagse kunst en vormgeving op afbetaling kopen bij bijna 120 galeries verspreid over Nederland. Je betaalt in maandelijkse termijnen, terwijl je het werk al thuis hebt. Het Mondriaan Fonds betaalt de extra kosten zoals rente. Bekijk de website van de KunstKoop voor meer informatie: www.kunstkoop.nl.

 

Amsterdam Art Gallery Weekend
Het Gallery Weekend vindt plaats van 25 t/m 29 november 2020 in Amsterdam. Galeries openen tijdens dat weekend hun deuren en brengen kunstenaars die zij vertegenwoordigen onder de aandacht. Naast vele tentoonstellingen is er een online programma met onder meer artist talks en performances.

 

KunstKoop-tentoonstelling: ‘Koop dit of dit of dit’
25 november 2020 t/m 15 januari 2021
Adres: Capital C, Weesperplein 4B, Amsterdam

 

Openingstijden
Tijdens Gallery Weekend:
donderdag & vrijdag 09.00 – 18.00 uur
zaterdag & zondag 12.00 – 17.00 uur

 

Na Gallery Weekend:
maandag – vrijdag 09.00 – 17.30

 

Bericht voor de pers:

Voor meer informatie: Carmen Muskee (medewerker communicatie), c.muskee@mondriaanfonds.nl, t +31(0)20 523 15 11.

 

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed.

Mondriaan fonds

Update je profiel
Uitschrijven van deze lijst.
*|LIST:DESCRIPTION|*
*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*