Presenteren en programmeren

Inspirerende presentaties maken de betekenis zichtbaar van beeldende kunst en cultureel erfgoed en doen de vonk overslaan bij het publiek. Daarom stimuleert het Mondriaan Fonds tentoonstellingen, festivals, projecten, meerjarenprogramma’s en publicaties: voor een rijke ervaring van een zo divers mogelijk publiek. Kijk hier voor de bijdragemogelijkheden, actuele ontwikkelingen en inspirerende voorbeelden.

Glas in Zicht - Nationaal Glasmuseum

Het kabinet stelt in 2019 en 2020 extra middelen ter beschikking om de zichtbaarheid en het…
Het ministerie van OCW stelt extra middelen ter beschikking voor het behoud en de ontwikkeling van…
Het Mondriaan Fonds kent aan drieëntwintig kleinere kunstruimtes en kunstenaarsinitiatieven voor beeldende kunst verspreid over Nederland…
In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende Nederlandse beeldend kunstenaars een avond lang de gelegenheid om De…
Debatcentrum De Balie in Amsterdam organiseert in samenwerking met het Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers. Binnen…

Richtlijn voor kunstenaarshonoraria

De richtlijn kunstenaarshonoraria is een handreiking aan kunstenaars, instellingen en musea om te komen tot een professionelere contract- en onderhandelingspraktijk bij tentoonstellingen zonder verkoopdoel. Op deze website staan de richtlijn en het rekenmodel.

kunstenaarshonorarium.nl

Hollandse Meesters Her-Zien

Website Hollandse Meesters in de 21e eeuw

Korte filmportretten die hedendaagse Nederlandse kunstenaars aan het werk tonen, gezien door de ogen van gerenommeerde filmmakers. Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een samenwerkingsproject van regionale omroepen en beeldende kunstinstellingen. De reeks wordt geproduceerd door Interakt en mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het voormalige Mediafonds. De producenten zijn Michiel van Nieuwkerk en René Mendel.

hollandsemeesters.info