Hieronder een aantal voorbeelden van projecten die zijn gehonoreerd met de stimuleringsbijdrage van het Mondriaan Fonds.

Tamar Frank - 20 jaar Lightspace

Tamar Frank – 20 jaar Lightspace

Tamar Frank – 20 jaar Lightspace
Een boek dat terugkijkt op 20 jaar Lightspace, de kunstpraktijk van Tamar Frank. Dit retrospectief bevat een kunstwerk in het hart van het boek. Veel van Franks werken bestaan permanent in de openbare ruimte, maar het merendeel heeft een tijdelijk bestaan in een tentoonstellingsruimte of bijzondere buitenlocatie. Het boek brengt al deze kunstprojecten voor het eerst bij elkaar. Meer dan honderd donateurs droegen in totaal 15.000 euro bij aan dit retrospectief.

Geert van Kesteren - The Believers

Geert van Kesteren – The Believers

Geert van Kesteren – The Believers
Geert van Kesteren tracht met deze multidisciplinaire installatie (video, fotografie en geluid) de menselijke geloofsagenda in relatie tot technologie te onderzoeken. The Believers onderzoekt religieuze rituelen en aanbidding – de manier waarop de mens zijn autoriteit opgeeft aan een hogere macht – om identiteit te construeren, relaties te onderhouden, en macht te verkrijgen. Het ambitieuze werk, waarvoor Van Kesteren meer dan  12.000 euro gecrowdfund heeft, werd tijdens BredaPhoto 2018 vertoond in de Koepelkerk.

Olaf Mooij - Zet Het Dak Erop

Olaf Mooij – Zet Het Dak Erop

Olaf Mooij – Zet Het Dak Erop 
Olaf Mooij is bekend van zijn mobiele kunstwerken, zoals De Hersenauto, De DJ Mobiel en De Koets. Nu bouwt Mooij een centrale plek waar al zijn werken samenkomen; de hierin uitgestalde kunstwerken moeten samen met het bouwwerk een groot nieuw kunstwerk vormen. Voor de kroon op dit bouwwerk – het dak – heeft Olaf Mooij een crowdfundingscampagne gestart, waarin hij uiteindelijk meer dan 120% van zijn doelbedrag ophaalde.